NEGOCIERI – Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele au început cu delegaţia PNL

0
173
foto jurnalul.ro

NEGOCIERI Consultările dintre preşedintele Klaus Iohannis şi formaţiunile care vor intra în Parlament au început miercuri, la Palatul Cotroceni, cu delegaţia PNL, scrie agerpres.

NEGOCIERI Delegaţia liberalilor este formată din Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Cristian Buşoi şi Marian Petrache.

Potrivit invitaţiei adresate liderilor formaţiunilor politice, şeful statului ar fi trebuit să aibă primele consultări cu delegaţia PSD, însă social-democraţii nu s-au prezentat la Palatul Cotroceni.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că nu va merge la consultările de la Palatul Cotroceni pentru că invitaţia venită din partea şefului statului este fundamentată greşit pe un articol din Constituţie.

Şi ALDE consideră prematură invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a participa miercuri la consultări în vederea formării noului guvern, precizând că va lua parte la acestea după convocarea Parlamentului, validarea mandatelor deputaţilor şi senatorilor şi constituirea unei majorităţi absolute fie de către un singur partid, fie de către o alianţă.

Şeful statului se va mai consulta cu USR, de la ora 12,00, cu UDMR, de la ora 16,00, cu PMP, de la ora 17,00, şi cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale de la ora 18,00.

sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.