NE FAC DE RÂS – Români filmaţi în timp ce furau în Germania din cutia milei

0
235
foto bzi.ro

NE FAC DE RÂS În timpul zilei, fără niciun regret: doi români au fost aduși în fața instanței după ce au fost filmați în timp ce furau bani din cutia milei instalată în biserica St. Gertrud din Düsseldorf.

NE FAC DE RÂS Cei doi soţi s-au aflat, marți, în banca acuzaților. Au încercat tot ce le-a stat în puteri să convingă instanța că sunt nevinovați: au plâns incontrolabil, iar bărbatul s-a prezentat la proces cu o cruce mare la gât, în speranța că gestul va dovedi incapabilitatea sa de a fura dintr-o biserică.

Nimeni nu s-a lăsat însă impresionat de „piesa de teatru” a celor doi, dezvăluie express.de.

Românul s-a apărat spunând că se afla în biserică pentru a se ruga, pentru copiii lui și mama sa.

„Nu aș fura niciodată ceva din biserică. Am aprins o lumânare și am pus doi euro în cutia milei, nu am scos însă nimic din ea”, a susținut acesta.

„Așa este, cum a povestit”, i-a sărit în apărare și soția.

Cuplul însă se afla în vizorul bisericii încă de la începutul anului, când s-a observat că începeau să lipsească bani din cutia milei.

Paracliserul bisericii i-a urmărit pe cei doi în momentul în care au intrat în incinta bisericii. Pe un monitor, imaginile de supraveghere au arătat cum cuplul a dat de trei ori lovitura, furând din cutia milei.

Din cauza unei erori a poliției, în instanță au ajuns doar imaginile surprinse într-unul dintre cazuri. Până femeia se uita în jur, asigurându-se că nu vine nimeni, bărbatul scotea banii din cutie, folosindu-se de o tijă metalică pe care era bandă izolatoare.

Astfel au reușit să păgubească biserica de câteva sute de euro.

În ziua în care au fost prinși, femeia avea asupra ei suma de 80 de euro, care a susținut însă că a obținut-o din colectatul de sticle reciclabile.

Amândoi mai fuseseră condamnați și în trecut. Bărbatul mai furase o dată din cutia milei instalată în biserica Quirinus-Kirche din orașul Neuss (landul Renania de Nord-Westfalia).

 

citește și HOŢII ROMÂNI SE REPROFILEAZĂ – Produse cosmetice în valoare de mii de euro, furate dintr-un singur magazin din Germania

Bărbatul a fost de această dată condamnat la zece luni de închisoare. Femeia a fost ceva mai norocoasă, a primit o pedeapsă cu suspendare. Odată ce vor fi obținute și restul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, pedepsele vor fi cumulate.

sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.