NABAB – Salariul unui director de la APIA, mai mare decât al ministrului agriculturii

0
231

NABAB. Aflat la Timişoara, unde a participat deschiderea noului an academic de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, le-a spus studenţilor, vineri, că ar trebui să vadă mai mult la televizor modele ale unor oameni care au reuşit în carieră „de jos în sus”.

Irimescu a făcut și o evaluare a nivelului salarizării în ministerul pe care îl conduce.

„Tinerii care vin în domeniul cercetării pot lua un salariu de minim 3.000 lei. Sunt locuri de muncă foarte bine plătite şi în cele două agenţii de plăţi pe care le avem, salariul porneşte de la 1.800 lei şi în câţiva ani se poate ajunge la 1.000 euro. Sunt unii directori care au salariu mai mare decât al unui ministru, iar ministrul are un salariu acceptabil la nivelul României. O secretară la Comisia Europeană ia 3.000 euro salariu, exact cât un ministru al Agriculturii în România, dar nu comentăm”, a spus Achim Irimescu.

PARADOXAL – Recolte uriașe în România, venituri minime pentru agricultori

Ministrul Agriculturii: românii „nu duc lucrurile la bun sfârşit”

În plus, ministrul le-a spus studenţilor că românii sunt inteligenţi, doar că au o problemă, respectiv că „nu duc lucrurile la bun sfârşit”. „Avem autostrăzi începute, dar neterminate. Regret, ca ministru, că România nu foloseşte la potenţialul ei această rezervă gratuită de creiere din universităţile din ţară care poate face minuni, dacă este încurajată corespunzător”, a afirmat ministrul Agriculturii.

VENITURI PENITENCIAR – Munca e brățară de aur și după gratii

În finalul discursului, ministrul Agriculturii i-a încurajat pe tineri să încerce să-şi deschidă afaceri, pentru că acestea reprezintă „baza dezvoltării economice a României”.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara şi-a deschis, vineri, porţile pentru cei aproximativ 5.000 de studenţi

Sursa info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.