MUNCĂ – Bursă pentru angajarea tinerilor absolvenți

0
172
Foto: http://oliverbenson.com/

MUNCĂ. Tinerii maramureșeni care în acest an au absolvit o formă de învățământ, dar nu numai au șansa să devină persoane ocupate. Și asta pentru că Agenția județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Maramureș pregătește o Bursă a locurilor de muncă pentru asbsolventi.

Evenimentul care dealtfel este organizat în fiecare an va avea loc în Baia Mare și Sighetu Marmației pe 20 octombrie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM ) Maramures, Ștefania Donca ,’’ Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți ‘’se va desfăsura începând cu ora 9 la Cercul Militar din Baia Mare, respectiv la punctul de lucru al AJOFM din Sighetu Marmatiei .

„Şi în acest an, organizăm, Bursa de locurilor de muncă, pentru a oferi posibilitatea tuturor absolvenţilor instituţiilor de învăţământ, dar şi altor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, să se întâlnească în mod direct, fațăîn față, cu angajatorii şi să poarte discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis (concurs, probă de lucru), în vederea ocupării unui loc de muncă. Sigur că trebuie avut în vedere aici și faptul că inserția pe piața muncii a absolvențilorduce inclusiv la acordarea unor măsuride stimulare agenţilor economici pentru angajarea diferitelor categorii de persoane, stimulente care sunt prevăzute de legislatia in vigoare‘’- arată Ștefania Donca purtător de cuvânt al AJOFM Maramureș.

În acest context oficialii agenției au demarat acțiunile de contactare a angajatorilor care pot oferi locuri de munca celor interesați și invită atât absolvenții dar mai cu seamă agenții economici care dispun de locuri de muncă vacante să devină participanți la acesta bursă.

Practic angajatorii care deţin locuri de muncă disponibile pentru absolvenţii instituţiilor de
învăţământ, dar și pentru alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresaAJOFM, având astfel posibilitatea să iși recruteze viitorii angajați direct, pe loc și fără intermediari

De menționat că prin bugetul de somaj sunt oferite o serie de facilități patronilor care angajează un absolvent, precum și celor care organizează programe de formare profesională pentru angajații proprii.

Facilitățile se acordă cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu pe minimum doi ani. l de munca primesc pe perioada uceniciei o suma egala cu 50 la suta din salariul minim brut pe tara. De cealaltă parte, un absolvent poate primi dacă se angajează după terminarea studiilor, suplimentar față de salariul oferit de firmă, valoarea unui salariu minim pe economie, pe o perioadă de un an de la angajare.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.