MOTIV DE MÂNDRIE – Colegiul Național Gheorghe Șincai din Baia Mare, în topul liceelor care dau cei mai mulți olimpici din tară

0
331
Foto: Wikipedia

MOTIV DE MÂNDRIE 163 de elevi din licee românești s-au remarcat la olimpiadele și concursurile internaționale, unde au obținut 192 de premii la concursurile internaționale la care au participat, scrie WallStreet.ro. Printre acestea se află și Colegiul Național Gheorghe Șincai din Baia Mare care se află pe locul 4 în tară ca și număr de olimpici.

Nu mai puțin de 5 olimpici, elevi ai colegiului din Baia Mare au onorat Maramureșul dar și România cu rezultate remarcabile la nivel național și internațional (o medalie de aur, două de argint, un premiu II și o medalie de bronz).


Cei 163 de elevi români care au obținut rezultate la olimpiadele interationale și la concursurile regionale pe discipline vor fi premiați de către ministrul Educației. Sumele acordate olimpicilor variază între 2.500 de lei și 12.550 de lei.

Profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevi. Pentru școala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienței procesului de învățământ.

Sursă: Wall-Street.ro

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.