MOFTINU MARE – Specialiștii canadieni și pompierii români, printre care şi maramureşeni, continuă intervenţiile la sonda de gaz

0
403

MOFTINU MARE  Pe amplasamentul sondei de gaz din Moftinu Mare, în cea de-a opta zi de la izbucnirea incendiului, continuă operațiunile de pregătire a intervenției.

La fața locul incendiului sunt dislocate forțe și mijloace din mai multe județe:

– ISU Bihor cu 9 subofițeri cu un autocamion, o motopompă de mare capacitate, un microbuz;

– ISU Bistrița-Năsăud cu 5 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o motopompă de mare capacitate;

– ISU Maramureș cu 6 subofițeri cu un autocamion și o motopompă de mare capacitate;

– ISU Sălaj cu 11 subofițeri cu un autocamion, o motopompă de mare capacitate, o motopompă și o autospecială cu tun cu capacitate de 9000 de litri;

– ISU Timiș cu un ofițer, 22 subofițeri cu un un autocamion, o motopompă de mare capacitate, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un microbuz și un container logistic;

– ISU Satu Mare cu 2 ofițeri, 33 subofițeri cu un autocamion, o motopompă de mare capacitate, o autospecială de stingere cu apă și spumă și 3 motopompe remorcabile.

Cei solicitați sunt pregătiți să acționeze pentru protecția personalului desemnat să pătrundă la gura sondei. Folosind tunuri de apă pentru realizarea unor perdele de protecție.

”Menționăm faptul că, după eliberarea capătului sondei, prin tăierea și extragerea suprastructurii (turnul sondei) din focar, personalul specializat în controlul sondelor va evalua situația și va stabili în ce măsură a fost afectată, precum și modalitatea de captare a gazelor.

Pe tot pe parcursul zilei s-a acționat pentru consolidarea căilor de acces și de intervenție. Care să permită accesul utilajelor grele și a autospecialelor de stingere, pentru amplasarea pe platformă a rezervoarelor/bazinelor de apă, respectiv umplerea acestora”, susțin pompierii sătmăreni.

Sursa info şi foto Presa SM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.