MODIFICĂRI LA LEGEA JOCURILOR DE NOROC – Doar cei care au 21 de ani împliniți vor putea participa la jocuri de noroc cu risc social sporit

1
367

MODIFICĂRI LA LEGEA JOCURILOR DE NOROC  Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege, propus de un grup de deputaţi democraţi, pentru modificarea şi completarea Legii cu privire la organizarea şi desfăşurarea jocurilor de noroc, transmite IPN.

Loading...

O modificare promovată ţine de interzicerea participării la jocurile de noroc cu risc social sporit a persoanelor care nu au împlinit vârsta de 21 de ani. În cazul jocurilor de noroc cu risc social scăzut restricţiile vizează minorii sub 18 ani. Programul de jocuri se va publica actualizat la zi pe pagina web oficială a organizatorului, potrivit Adevărul.

În cadrul dezbaterilor asupra proiectului, liberal-democrata Maria Ciobanu a spus că formaţiunea din care face parte nu va vota proiectul de lege care, potrivit ei, „este doar în interesul clanurilor mafiote şi nu a cetăţenilor”. Ca urmare, deputaţii PLDM au părăsit sala de şedinţe.

Şi liberalii au părăsit sala, dar înainte de aceasta au menţionat că nu vor susţine proiectul de lege pentru că nu încurajează oamenii să câştige bani prin muncă, dar prin jocurile de noroc.   Cei de la PSRM nu au votat proiectul invocând că acesta nu soluţionează problemele domeniului. Socialiştii s-au retras din sală în timpul procesului de vot. La fel au procedat şi comuniştii.

În sală au rămas totuşi suficienţi deputaţi care să asigure cvorum. Iar proiectul a fost aprobat în primă lectură cu majoritate de voturi.

Sursă info.

1 COMENTARIU

  1. Poate in Suedia.In Romania minorii fumeaza,beau si se joaca la pacanele,in totala nepasare a parintilor,a scolii si nu in ultimul loc a autoritatilor.De fapt statul,proprietarul aparatelor si cel al spatiului,împart banii dati pe vicii.Problema e ca minorul nu este aparat impotriva acestor vicii,fapt care il va afecta la maturitate.Cat castiga statul pe de-o parte cu aceste vicii,pierde pe cealalta parte,pe partea sociala si sanatate.Ungaria a interzis pacanelele iar firmele lor de profil au gasit un loc prielnic la noi,deoarece statul roman e lacom in a face bani din pacanele.Si patronii lasa minorii sa joace,in timp ce ar fi cazul unor sanctiuni drastice,mai ales pentru cei care ii lasa sa joace sau si mai rau ii încurajeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here