MITA REFUZATA – Un politist de frontiera din Sighet a refuzat 5.000 de lei de la o femeie

0
136

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Biroul Judetean Anticoruptie Maramures, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, au prins in flagrant o persoana de sex feminin, care i-a oferit si remis efectiv suma de 4.720 lei si 60 Euro unui politist de frontiera pentru a face un act contrar indatoririlor sale de serviciu, respectiv de a inlocui declaratiile olografe date de aceasta si alte 3 persoane (2 membri ai familiei sale si un tert) intr-un dosar penal in care politistul de frontiera efectua acte premergatoare fata de acestia sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, in vederea propunerii unei solutii de netrimitere in judecata fata de aceasta si cei doi membri ai familiei sale.

Vineri, 31 august a.c., politistii de frontiera din cadrul Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au identificat pe raza lor de competenta un numar de 5 persoane care transportau, in trei autoturisme, diferite cantitati de tigarete de provenienta ucraineana, intocmind in acest sens un dosar penal, inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, sens in care s-au efectuat acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

In perioada 31.08.2012 – 03.09.2012, S.A., una din persoanele cercetate in cauza, in repetate randuri, i-a promis si oferit agentului de politie din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei – Sectorul Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, care instrumenta dosarul respectiv, suma de 5.000 lei pentru a o ajuta, atat pe ea, cat si pe alti doi membri ai familiei sale, cercetati in dosar, prin propunerea unei solutii de netrimitere in judecata, solicitandu-i in concret sa inlocuiasca declaratiile olografe date de aceasta si alte 3 persoane (2 membri ai familiei sale si un tert), scopul urmarit fiind denaturarea starii de fapt constatata in dosar si evitarea raspunderii penale.

Politistul de frontiera a adus imediat la cunostinta sefilor sai situatia de fapt si a sesizat Directia Generala Anticoruptie – Biroul Judetean Anticoruptie Maramures.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, lucratorii D.G.A., sprijiniti de politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, au organizat si desfasurat actiunea de prindere in flagrant, care a avut loc la data de 03.09.2012, orele 20.45, context in care S.A. a fost depistata imediat dupa ce ii remisese politistului de frontiera sume de bani in cuantum de 4.720 lei si 60 Euro precum si un numar de 4 declaratii olografe, solicitandu-i politistului sa le substituie celor existente la dosarul instrumentat de acesta.

Cu ocazia constatarii infractiunii flagrante, S.A. a acuzat o stare de agitatie si lesin, sens in care i-a fost acordata asistenta de specialitate de catre un echipaj medical de ambulanta. Totodata, aceasta a fost condusa la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei, unde a fost internata pana la data de 10.09.2012.

Ieri, 10 septembrie a.c., procurorul de caz a emis pe numele persoanei in cauza mandat de retinere pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si contrabanda, cea in cauza urmand a fi prezentata in cursul zilei de astazi Tribunalului Maramures, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.