MISIUNEA NOULUI EXECUTIV – Guvernul Dăncilă vrea să creeze 640 de mii de locuri de muncă până în 2020

0
102
Foto: GreatNews.ro

MISIUNEA NOULUI EXECUTIV  Noul guvern şi-a propus să sprijine crearea a 640.000 de noi locuri de muncă până în 2020, o ţintă mult prea ambiţioasă în contextul pieţei muncii actuale, caracterizată de deficitul acut de personal.

Cifra privind efectivul de noi locuri de muncă care ar urma să fie create este mult prea mare, iar realizarea planului depinde de zonele unde vor să creeze noi locuri de muncă. Dacă vor să sprijine investiţiile tot în zonele cu şomaj mic, în vestul ţării sau în oraşele mari, nu văd beneficiul pentru mediul economic. Dacă însă vor să creeze locuri de muncă în zonele defavorizate, subdezvoltate, atunci este bine, pentru că este nevoie. Dar pentru a ajunge la această cifră clar trebuie să atragem noi investiţii străine“, a explicat Felix Toma, country manager pe România şi Bulgaria în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă în regim temporar Gi Group, conform ZF.ro.

În ultimii ani de creştere economică numărul de salariaţi nu a crescut cu mai mult de 150.000-160.000 de persoane pe an.

Prin urmare, este puţin probabil ca ţinta guvernului de a crea câte peste 210.000 de joburi noi în următorii trei ani să se îndeplinească, în contextul în care ritmul noilor angajări ar trebui să fie cu o treime mai mare în fiecare an faţă de anii trecuţi. Şomajul scăzut, salariile în creştere şi instabilitatea fiscală fac România neatractivă în faţa investitorilor străini.

Sursă info.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.