MINIVACANȚĂ CU INFRACȚIUNI ÎN MARAMUREȘ – Zeci de dosare penale și anchete ale polițiștilor în doar 4 zile

0
1216

MINIVACANȚĂ CU INFRACȚIUNI ÎN MARAMUREȘ  Peste 600 de poliţişti maramureşeni au fost la datorie în acest week-end prelungit şi au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele artere de circulaţie de pe raza judeţului, pentru ca cetățenii să petreacă sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului în siguranță.

În perioada 12 – 15 august, poliţiştii rutieri împreună cu cei de ordine publică, precum și de la alte structuri, au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare. Măsurile luate au făcut ca maramureşenii să se bucure în linişte de această minivacanţă şi să nu fie înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

În cele patru zile de acţiune, poliţiştii maramureşeni au întocmit dosare penale şi continuă cercetările în cazul a 100 de infracţiuni constatate, cele mai multe contra patrimoniului şi la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, pentru abaterile constatate poliţiştii maramureşeni au aplicat 541 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 230 000 de lei. Astfel, poliţiştii au aplicat 184 amenzi pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 353 amenzi pentru neregulile constatate în trafic, majoritatea pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, poliţiştii au retras opt certificate de înmatriculare şi au reţinut 45 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Informații furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș

Citește și:

TRAGEDIE ÎN MARAMUREȘ – Adolescent de 15 ani în comă după ce mașina în care se afla s-a izbit de un copac

Te-ar mai putea interesa și:

ATAC LA PROCURORUL GENERAL – Ministrul Justiţiei va sesiza Inspecţia Judiciară cu privire la Augustin Lazăr

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.