Ministrul Liviu Pop anunță o nouă rectificare bugetară. Vor fi prevăzuţi şi banii pentru reîntregirea salariilor

0
76

Guvernul va face o rectificare bugetară în această lună, a declarat, marţi, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, el precizând că prioritare sunt ministerele Muncii, Educaţiei şi Sănătăţii, iar la rectificare vor fi prevăzuţi şi banii pentru reîntregirea salariilor bugetarilor. „În două săptămâni finalizăm rectificarea bugetară”, a declarat ministrul Liviu Pop la Iaşi.
Întrebat care sunt domeniile prioritare la această rectificare bugetară, ministrul a spus că „există nevoi” la Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor şi la Educaţie şi Sănătate.
„Nevoi sunt multe, acum se lucrează în cadrul ministerlor, iar la această oră sunt doar analize preliminare. Sunt necesari bani pentru spitale şi pentru indemnizaţiile mamelor”, a declarat Pop pentru corespondentul Mediafax.
Potrivit acestuia, tot la rectificare vor fi alocaţi bani pentru reîntregirea salariilor bugetarilor începând cu 1 decembrie. Aceasta ar însemna o creştere de 7,4 la sută de la 1 decembrie pentru salariile reduse cu 25% şi de 2,3% pentru salariile reduse cu 15%.
Ultima rectificară bugatară a fost făcută de Guvern în 23 august, iar atunci Cabinetul Ponta a alocat 500 de milioane de lei pentru plata arieratelor către firme şi 100 milioane lei pentru primăriile care nu mai au bani de salarii, încă 100 de milioane lei fiind daţi pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.