MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE – Maramureșul ca și celelate județe, undeva la medie în privința atragerii finanţărilor

0
521

MINISTRUL FONDURILOR EUROPENE. Fondurile europene au fost subiect principal de discuție în Baia Mare. Cât se poate de oficiale și purtate în prezența Ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Oficialul s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților locale și județene, dar și cu cei ai unităților administrativ -teritoriale din județ. A vizitat Aeroportul Internațional Baia Mare, unde directorul Dorin Buda i-a prezentat istoricul proiectului de modernizare și stadiul actual al lucrărilor.

Ministrul le-a spus celor prezenți că se pot accesa fie fonduri europene, fie fonduri naționale, iar în cazul aeroportului s-a arătat dispus să elaboreze o scrisoare de recomandare către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

‘’Este adevărat că în cazul aeroportului lucrurile sunt ceva mai complicate, dar vom găsi soluții și acolo. Au fost acolo niște angajamente luate în trecut pe care nu vreau să le comentez acum, dar cert este că avem în acest caz un proiect pentru are trebuie să găsim soluții de finanțare. Am creionat niste posibile soluții, una dintre ele redepunerea proiectului în cadrul programului pentru infrastructură mare, iar o altă soluți ar fi să îl trecem pe bugetul național și suntem gata să dăm o recomandare în acest sens urmând ca ulterior să vedem cum facem cu recuperea banilor din programul anterior amintit. Vreau să vă sun că sunt foarte optimist din acest punt de vedere’’, a spus ministrul fondurilor europene.

ATENȚIONARE DE LA MINISTRUL SĂNĂTĂȚII – „80% din spitale ar trebui închise”

Ulterior, ministrul împreună cu prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, și directorul regional Hope and Homes for Children pentru Europa de Est și Sud-Est, Ștefan Dărăbuș s-au deplasat în zona Pirită.

Acolo locuiesc 55 de familii defavorizate, pentru care atât Serviciul Public Asistență Socială, cât și fundația HHC doresc să acceseze fonduri și să găsească soluții pentru oferirea unor locuințe sociale.

A RĂBUFNIT – Un ministru tehnocrat, în război cu România TV

‘’Vrem să pilotăm în Baia Mare cîteva dintre măsurile cuprinse în pachetul antisărăcie. Și tocmai de accea am făcut vizita pe Pirită. Cred că prin astfel de vizite devine mult mai clar de ce e nevoie de investiție în comunitățile marginalizate, în comunitățile sărace. Pentru copii care trăiesc în astfel de comunități noi considerăm că sunt esențiale două lucruri – locuințele sociale și despre asta am discutat cu domnul ministru Ghinea și intrevenția în prevenirea seprării copiilor de familie, capacitatea autorităților publice de a interveni așa cum e nevoie, astfel încât banii care vin din fonduri structurale, dar nu numai să meargă direct înspre copii și familiile cele mai vulnerabile’, a declarat Ștefan Dărăbuș directorul HHC

Ministrul s-a întâlnit și cu conducerea, respectiv membri ai aparatului de specialitate a Consiliului Județean, cu primarul Marinel Rob, și alți responsabili din cadrul autorității locale băimărene, dar și cu reprezentanți ai societății Vital.

În acest caz discuțiile s-au purtat pe tema sistemului integrat de management al deșeurilor dar și a posibilității de decontaminare a unor situri în Baia Mare în vederea construirii unor parcuri industriale.

Ministrul a oferit explicații, a dat sfaturi și a făcut precizări, și nu în ultimul rând a promis sprijin în vederea rezolvării problemelor ridicate de către cei prezenți la discuții.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.