METEO ÎN WEEKEND – Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică

0
74
foto http://www.livearad.ro

Vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării şi va fi în general închisă, meteorologii anunțând vânt, ploi şi chiar ninsoare în mai multe zone.

În țară, vremea va fi în general închisă în zonele joase de relief din sudul şi parţial din centrul ţării. Dimineața, în special în Câmpia Română, va fi ceaţă, asociată cu burniţă. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ceaţa va apărea izolat.

Loading...

În cursul nopţii, în partea de sud a teritoriului vor fi precipitaţii în general slabe sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, conform Observator.

Vântul va deveni moderat în regiunile sudice, mai ales în a doua parte a intervalului, când în Dobrogea şi local în Muntenia va avea şi intensificări cu viteze de până la 45…55 km/h, posibil 60 km/h pe litoral.

Temperaturi maxime vor fi de la 0 grade în nordul Moldovei până la 8…9 grade în sud, în timp ce minimele termice se vor încadra între -8 şi 2 grade.

În a doua parte a nopţii vor fi precipitaţii slabe, mai ales lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea uşoare intensificări, cu viteze de 40…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad.

În Maramureş şansele de precipitaţii sunt minime. Temperaturile vor fi fi cuprinse între 3 şi -7 grade.

Cum va fi vremea duminică

În țară, vremea se va răci uşor în cea mai mare parte a ţării şi va fi în general închisă, cu cer înnorat ziua în majoritatea zonelor.

În regiunile sudice şi de sud-est vor fi precipitaţii slabe şi local moderate cantitativ.

În centrul, sudul şi sud-estul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei vor predomina lapoviţa şi ninsoarea, local se va depune strat de zăpadă ce va atinge în medie 5…10 cm, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Pe litoral rafalele vor depăşi 60…65 km/h, dar precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie. Fulguieli izolate vor fi posibile şi în celelalte zone, mai ales cele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 6…7 grade în zona de deal din Crişana şi Banat; minimele termice vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

 

Ziua de duminică, în Maramureş, va fi în mare parte înnorat. Temperaturile  vor fi cuprinse între 3 şi -4 grade.

sursa info Observator

sursa foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here