MESAJUL UNIONIŞTILOR LA BRUXELLES – România și Republica Moldova: o singură națiune, o singură țară

1
201

MESAJUL UNIONIŞTILOR LA BRUXELLES Sute de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului, dar și din diaspora, au transmis instituțiilor europene, la Bruxelles, mesajul „O singură națiune, o singură țară!”, cu referire la România și Republica Moldova.

MESAJUL UNIONIŞTILOR LA BRUXELLES Delegația unioniștilor a avut pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, o întrevedere la Parlamentul European cu eurodeputați din mai multe grupuri politice, în cadrul căreia au discutat despre viitorul comun al României și al Republicii Moldova.

Reprezentanții organizațiilor civice unioniste le-au oferit europarlamentarilor volumul „Bessarabia. Unknown to the West”, semnat de Sergiu Ion Chircă.

miting-unire-bruxelles1

„Moldovie c’est la Roumanie”, „Bessarabia is Romania”, „Reunification”, „Meme peuple, meme pays”, „Unitate națională”, „România n-a avut graniță la Prut”, „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!” au fost câteva dintre mesajele scandate de către unioniști în cadrul unui miting organizat în fața Comisiei Europene.

„Europa trebuie să știe că România și Republica Moldova au aceeași limbă, aceeași istorie, aceleași obiceiuri și tradiții. Suntem o singură națiune – română, și dorim să fim o singură țară – reîntregită”, a declarat Alexandru Rotaru, președintele executiv al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

intrevedere-unionisti-europarlamentari

Ziua Națională a României a fost marcată de unioniști și în alte orașe, la Chișinău și la Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru a fost întins în centrul Chișinăului, între Parlament și Academia de Științe a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivitățile organizate de autoritățile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire a fost inclus mesajul „Basarabia e România”.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Bai desteptilor…. Nu mai terminati odata cu chestia asta ? Ce unire va trebuie ? Tara aia si-a castigat de putina vreme independenta. Si acuma hop voi pe ea sa o inglobati in Romania. Nu vor nici ei si nici romanii. Dar intrati voi cu bocancii inainte….Bine ca a iesit Dodon la ei astfel incat sa poata ramane o tara INDEPENDENTA. Ca din ce vad Romania se cam baga in treburile ei….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.