MĂSURI DRASTICE – Inspectorii sanitari au luat la puricat restaurantele și bufeturile din Mamaia și Eforia. S-au dat zeci de amenzi iar un local a fost închis

0
90

MĂSURI DRASTICE  Inspectorii sanitari au amendat cu 79.000 de lei mai multe unităţi de pe litoral, au confiscat peste 500 de kilograme de produse alimentare, au închis un bufet şi un fast-food şi au suspendat activitatea unui restaurant, în urma controalelor efectuate în perioada 14-27 august, informează ANSVSA.

În perioada 14 – 27 august au fost confiscate şi retrase de la vânzare 545 de kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Inspectorii au emis o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru un restaurant, precum şi două ordonanţe de interzicere a activităţii pentru un bufet şi o unitate tip fast-food, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Un restaurant din Mamaia a fost amendat cu 2.000 de lei, iar activitatea unui restaurant din Eforia a fost suspendată temporar după ce a fost amendat cu 2.000 de lei şi au fost retrase de la comercializare 340 de kg de produse alimentare nedestinate consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Inspectorii sanitari au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 79.000 de lei, după ce au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare, folosirea în unităţile alimentare a ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră.

Controalele s-au desfăşurat în 199 de restaurante, 7 pizzerii, 36 de unităţi tip fast-food, 14 braserii, 30 de unităţi tip bufet, 21 de baruri, două cafe baruri, 5 cantine din tabere şcolare, o pensiune, 74 de magazine alimentare, 5 cofetării/patiserii, 17 laboratoare cofetărie patiserie, 7 rulote, 5 unităţi de comercializare a produselor congelate, două tonete şi două depozite alimentare.

Inspectorii au verificat 427 de unităţi localizate în Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, în perioada 14 – 27 august.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.