MĂSURĂ – Primele arestări în dosarul scandalului de la Poienile de sub Munte

10
6233

ARESTĂRI. Răsturnare de situaţie în cazul scandalului de la Poienile de sub Munte. Au fost facute primele arestări!

Doi riverani, cunoscuţi cu antecedente penale pentru furt de lemne dar și trafic de droguri în Italia, au fost reținuți. Procurorii care se ocupă de acest caz îi audiază în prezent pe cei doi şi cel mai probabil vor urma şi alte reţineri.

Ca urmare a incidentului din data de 27 iunie dintre cei peste 100 de localnici din Poienile de sub Munte şi Poliția de Frontieră, în care unul dintre poliţiştii a necesitat îngrijiri, ulterior a fost transportat la spital,joi, 30 iunie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus s-a autosesizat , astfel că până în prezent două persoane au fost arestate si sunt cercetate sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni multiple, îndreptate împotriva organelor de poliţie.

În data de 27 iunie, în jurul orei 19.30, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul sectorului P.F. Poienile de sub Munte, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe un drum comunal, un autoturism de teren neînmatriculat.

Deoarece conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, fără a opri la semnalele polițiștilor de frontieră, aceștia au trecut la urmărirea mașinii.

În momentul în care autoturismul de serviciu al Poliţiei de Frontieră a ajuns pe o stradă înfundată din zona ,,Paulic”, mai mulți localnici au ieşit din casele din zonă şi au blocat mașina poliției de frontieră, folosind lemne aflate pe marginea drumului, în același timp adresând amenințări şi injurii la adresa poliţiştilor de frontieră.

A fost solicitat sprijin, fapt pentru care un alt echipaj din cadrul sectorului, format din trei polițişti de frontieră s-a deplasat la fata locului, unde se aflau aproximativ 100 de persoane. Deşi s-a încercat aplanarea conflictului, mai multe persoane din localitate i-au agresat, fizic şi verbal, pe cei trei lucrători.

Pentru a nu agrava situaţia, poliţiştii de frontieră nu au folosit armamentul din dotare.

În scurt timp, la faţa locului au ajuns şeful Sectorului P.F., primarul localităţii şi poliţişti din cadrul Postului Rural Leordina, care au discutat cu localnicii, unii dintre aceştia fiind recunoscuţi ca fiind contravenienţi sau cercetaţi pentru săvârşirea unor fapte penale. După discuţii cu autorităţile locale şi persoanele prezente, s-a reuşit detensionarea situaţiei şi aplanarea conflictului.
Deoarece unul din poliţiştii de frontieră necesita îngrijiri medicale, a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, pentru investigaţii. Aici s-a constatat că acesta prezintă contuzii la nivelul fetei si abdomenului, fapt pentru care a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Baia Mare, starea acestuia fiind stabilă.
În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar la finalizarea acestora se vor lua toate măsurile legale ce se impun.

 

 

Ştire în actualizare

Te-ar mai putea interesa

Loading...

10 COMENTARII

  1. POLITISTII PAPA-LAPTE! Adica au arme la ei si papagalii nu le folosesc……. FRICOSII ORDINARI…… AFARA DIN POLITIE CU ACESTI PAPA-LAPTE! Nu au respectat regulamentul care prevede folosirea focurilor de avertisment, in plan vertical, deci si ei trebuie aspru sanctionati!

  2. da mare prost esti mai Dane cu focuri de avertisment numa se agrava situatia si in rest ce faceau omoreau 4.5 si dupa le era furca bagata in ochi

  3. MAi Da-nu-le! Da’ curajos mai esti! Si ce replici inteligente ai! Nu iesi tu si ne conduci intr-o actiunr de pedepsire? Sa le arati tu cum se face! Multumim ca exista si oameni ca tine, care nu se sfiesc sa ne arate (din fata tastaturii ) cum ar trebui sa procedam in toate cazurile. Nu poti sa jignesti si sa arunci cu laturi in stanga si in dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.