MĂRINIMIE – Fondatorul Facebook va dona 3 miliarde de dolari pentru vindecarea unor boli

0
152

MĂRINIMIE. Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg și soția sa au promis că vor dona 3 miliarde de dolari în următorii zece ani pentru a contribui la prevenirea și vindecarea unor boli și a-i asigura astfel fetiței lor un viitor mai bun, relatează AFP.

„Este un obiectiv ambițios”, a declarat miercuri Zuckerberg, cu prilejul unui eveniment la San Francisco, anunțând această nouă donație din partea Chan Zuckerberg Initiative, fundația înființată împreună cu soția sa, Priscilla Chan.

ÎNTÂLNIRE – Mark Zuckerberg i-a oferit Papei Francisc o dronă

MĂRINIMIE Fetița lor s-a născut anul trecut.

Mark Zuckerberg consideră că, având în vedere speranța medie de viață, această donație va permite fundației să aibă suficiente mijloace până la sfârșitul secolului pentru a descoperi tratamente împotriva tuturor bolilor, sau de a le gestiona pe cele care în prezent sunt mortale.

REȚELE DE SOCIALIZARE – Conturile lui Mark Zuckerberg au fost sparte de hackeri

Priscilla Chan, care este de profesie medic, a declarat că acest lucru nu înseamnă că nu vor mai exista copii bolnavi, dar că numărul lor se va reduce.

Această investiție este un prim efort pe care cuplul Zuckerberg speră să fie „colectiv”.

Ei își doresc crearea unui mare centru biologic la San Francisco, unde cercetători și oameni de știință să lucreze la dezvoltarea de mijloace pentru a studia și a înțelege mai bine bolile.

Sursa info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.