MĂNĂSTIREA ROHIA – Hram și distincții pentru oameni destoinici

0
649

Preasfinţitul Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, judeţul Maramureş, cu ocazia hramului paraclisului de la primul nivel al noii biserici. Soborul slujitor a fost alcătuit din preoţi ai mănăstirii, în frunte cu arhim. Macarie Motogna, Florin Stan, protopopul Lăpuşului, şi preoţi din împrejurimi.

PS Episcop Justin Sigheteanul le-a vorbit credincioşilor despre viaţa Sfântului Ierarh Nicolae şi modul cum el îi ocroteşte pe toţi cei care-l cinstesc pe el şi pe Dumnezeu, Cel Ce este „Minunat întru sfinţii Lui”. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru preot diaconul Dan Ioan Bereţchi pentru Parohia Pişcari, Protopopiatul Carei.

Ierarhul a oferit din partea episcopiei distincţia „Crucea Voievodală Maramureşeană” pentru laici chestorului general de poliţie Ioan Buda, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră din România, ing. Gheorghe Ivan, directorul Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud, şi ing. Ioan Filip, patronul firmei Taparo SA Târgu Lăpuş, pentru ajutorul şi sprijinul acordat Mănăstirii Rohia şi mai multor mănăstiri şi parohii din zona Lăpuşului, iar din partea mănăstirii câte o monografie recent apărută, „Chivote ale credinţei. Mănăstirile şi schiturile din Eparhia Maramureşului şi Sătmarului”.

A fost săvârşită apoi slujba Parastasului pentru întemeietorul Mănăstirii Rohia, preotul Nicolae Gherman, Episcopul Nicolae Ivan, cel care a sfinţit prima biserică, pentru ctitorii şi pentru toţi monahii care au vieţuit în această mănăstire şi s-au mutat la Domnul.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de studenţi teologi din Baia Mare. Paraclisul cu hramul „Sfântul Nicolae“ a fost târnosit la 6 decembrie 1998.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.