MAI RĂBDĂM UN PIC – Vremea se menține rece în Maramureș în perioada 10-22 ianuarie

0
1243

MAI RĂBDĂM UN PIC După cea mai geroasă noapte (luni spre marți) din această iarnă, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza meteo în perioada 10-22 ianuarie 2017, în fiecare regiune din ţară.

În următoarele două săptămâni, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este destul de ridicată, în aproape tot intervalul, în cele mai multe zone din România, anunţă meteorologii.

Maramureș

Vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit, iar cele mai mici valori se vor înregistra în primele 3…4 zile din intervalul de prognoză.

În prima săptămână, în medie, maximele se vor încadra între -11 și 1 grad, iar minimele între -19 și -3 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, tendința temperaturii aerului va fi, în general, de staționare  și vor fi maxime cuprinse între -5 și -3 grade și minime în jurul a -10 grade, în medie regională.

Vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, cu probabilitate mai ridicată de semnalare după 12 ianuarie.

La munte

Valorile termice vor crește până în ziua de 13 ianuarie, apoi nu se vor modifica semnificativ. Va fi ger în majoritatea nopților, dar și pe parcursul primelor trei zile. În prima săptămână vor fi valori maxime cuprinse în medie între -18 și -2 grade și minime între -22…-8 grade.

În săptămâna a doua, regimul termic, relativ staționar, va fi caracterizat de maxime cuprinse în medie între -7 și -5 grade și minime în jur de -11 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi ridicată începând cu data de 10 ianuarie.

Transilvania

5871f18488

Temperatura aerului va avea valori, atât diurne cât și nocturne, în marea lor majoritate, sub cele specifice perioadei.

În prima săptămână din intervalul de prognoză, valorile diurne, foarte scăzute în primele două zile, vor fi în creștere până în 13 ianuarie, după care vor scădea din nou.

Maximele vor fi cuprinse, în medie, între -13 și -1 grad. Valorile nocturne, vor fi și mai scăzute decât cele de până acum în noaptea de 9/10 ianuarie, apoi vor crește, însă în cea mai mare parte a intervalului se vor menține sub limita de ger. În medie regională vor fi minime cuprinse între -23 și -5 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului din cursul zilelor, în general în scădere ușoară și treptată, va avea maxime cuprinse, în medie, între -5 și -3 grade și minime între -14 și -11 grade.

Condiții de precipitații vor fi în cea mai mare parte a timpului, cu o probabilitate mai ridicată în perioadele 11-15 ianuarie și 16-19 ianuarie.

Crișana

Temperatura aerului va avea în general valori, atât diurne cât și nocturne sub cele climatologic specifice perioadei.

În prima săptămână din intervalul de prognoză, valorile termice se vor menține cu mult sub cele ce ar fi obișnuit să se înregistreze la începutul celei de-a doua decade a lunii ianuarie. În medie, maximele se vor încadra între -9 și 3 grade, iar minimele între -17 și -3 grade.

În săptămâna a doua, tendința temperaturii va fi de staționare, cu minime, în medie, de -9…-8 grade și o medie a maximelor pe regiune între -3 și -1 grad.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în mod special în perioada 11-18 ianuarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.