MAI FACI NUNTĂ? – Statul ţi-ar putea lua o parte din banii primiţi de la invitaţi!

3
3356

Pentru evitarea evaziunii fiscale, statul român vine cu o nouă reglementare, cadourile bănești date mirilor de către nuntași să fie impozitate, astfel încât statul să poată încasa impozitul de 16%.

Obligaţia mirilor este ca înainte de nuntă, cu 30 de zile, să meargă la ANAF și să închrieze o casă de marcat special concepută pentru cadourile bănești. În cazul în care invitaţii nu au cash, se va achita și cu un POS, care va fi achiziţionat tot de la ANAF.

Plata lăutarilor se va face cu chitanţă de mână, aceștia având obligaţia de a-și declara veniturile “fără număr” din aceste activităţi socio-culturale, iar banii vor fi scăzuţi de la impozitare, fiind consideraţi sumă reinvestită. Bacșișul ospătarilor va fi trecut separat pe casa de marcat deja închiriată de la ANAF. Poziţiile din casa de marcat vor fi speciale, după cum urmează:

1. nașii
2. socrii mari
3. socrii mici
4. cumnatul de mână
5. domnișoara de onoare
6. cavalerul de onoare
7. verișori
8. alte rude
9. obligaţii
10. prieteni
Raportul Z se va scoate imediat după ce s-a terminat nunta, iar în maxim 48 de ore va trebui să fie depus la sediile ANAF din ţară, cu tot cu casele de marcat și POS pentru calcularea sumei ce va fi achitată statului.
Raportul X nu se va scoate de către cei care închiriază aceste echipamente, acesta va fi scos de către inspectorii ANAF.
Din suma strânsă de nuntași ar urma să fie percepute următoarele taxe și impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contribuţii la sănătate și 10,5% CAS. Proiectul realizat de deputatul PSD Gheorghe Ciobanu este încă în stadiu de analiză.

Sursa defecti.ro

(N.R. acesta este un pamflet, bazat pe o ştire reală:

Din suma strânsă de nuntaşi ar urma să fie percepute următoarele taxe şi impozite: 16% impozit pe venit, 6,5% contribuţii la sănătate şi 10,5% CAS. Proiectul realizat de deputatul PSD Gheorghe Ciobanu este încă în stadiu de analiză.)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Astia daca ar putea si besina ar impozitao. Si ei nu te ajuta cu nimic. Cand te casatoresti suma aia de bani care ramane. Daca ramane ca se mai intampla sa nu iti ajunga sa platesti la restaurant si te mai bagi in datorii.. dar daca ramane te ajuta sa incepi o viata de familie dar ei vor sa te faca sa nu te casatoresti sa nu poti sa iti intemeiezi o familie. Bravo mai Ciobanu. Cum zice si numele cioban. Te.ai trezit tu sa faci bani de pe oamenii care traiesc de pe o zi pe alta …

  2. Oricum cash-ul e greu sa-l urmaresti,eu zic sa-i oblige sa dea darul in bani doar cu cardul,prin transfer bancar,sa fie pesedizarea maxima.Traiasca social-democratia.Dupa ce au mai furat comunistii inca 25 de ani,au ajuns sa nu le mai convina concurenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.