Magistratii au prelungit mandatele de arestare preventiva pentru doi barbati care au comis crime

0
91
foto arhiva
foto arhiva

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

SIGHETU MARMATIEI: A omorat-o in fata unui magazin

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 zile a inculpatului Sima Grigore(aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procuror au rezultat următoarele:

În data de 25 iulie 2013, în jurul orelor 20, inculpatul Sima Grigore se afla în faţa magazinului ABC de pe str. A.I. din municipiul Sighetu Marmatiei judeţul Maramureş şi a avut un conflict spontan cu victima M.I căreia i-a aplicat mai multe lovituri cu un corp contondent la nivelul capului şi zona toraco-abdominală ce i-au produs leziuni grave, aceasta decedând în data de 28 iulie 2013.

În cursul urmăririi penale inculpatul Sima Grigore a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice care a stabilit că a avut discernământ atât la momentul comiterii faptei cât şi la momentul examinării. Tribunalul Maramureş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Sima Grigore, în perioada 09.08.2013 până la 06.09.2013. În cauză cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta şi instituirea răspunderii judiciare.

CITESTE AICI ALTE DETALII DESPRE SUBIECT

SACEL: Si-a omorat mama

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 zile a inculpatului Şuşca Vasile(aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procuror au rezultat următoarele:

În seara zilei de 21 iulie 2013, inculpatul Şuşca Vasile fiind la domiciliu, în localitatea S judeţul Maramureş, împreună cu victima Ş.I. (mama) i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele cauzându-i leziuni corporale grave care au dus la deces în data de 23 iulie 2013. În cursul urmăririi penale inculpatul Şuşca Vasile a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice care a stabilit că a avut discernământ atât la momentul comiterii faptei cât şi la momentul examinării. Tribunalul Maramureş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Şuşca Vasile, în perioada 09 august 2013 până la 06 septembrie 2013. În cauză cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta şi instituirea răspunderii judiciare.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

CITESTE AICI ALTE DETALII DESPRE SUBIECT

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.