LOVITURĂ MARCA LMP – Absolvenții de la buget ar putea fi obligați să se angajeze în România

1
332
Ministerul Educaţiei este preocupat de plecarea din ţară, de obicei la muncă în alte state UE, a românilor cu studii superioare. Așa se face că nu exclude ca, „în măsura în care va fi posibil”, să fie puse în dezbatere măsuri care să impună absolvenţilor de studii superioare beneficiari de locuri subvenţionate de la bugetul de stat să lucreze în România o perioadă egală cu cea a studiilor superioare subvenţionate de stat.

Informaţia apare într-un document parafat şi semnat recent de ministrul Liviu Pop, scrie Adevărul, citat de Realitatea.

„Apreciez că se poate reglementa un model de contract pe care studenţii care urmează cursuri universitare subvenţionate de stat să-l semneze la începutul studiilor care să prevadă că sunt de acord cu aceste condiţii şi că în cazul în care nu le îndeplinesc vor trebui să returneze fondurile bugetate pentru ei în perioada facultăţii. (…) Pentru a nu avea un caracter restrictiv care să provoace probleme tinerilor în dezvoltarea carierei, perioada în care aceştia trebuie să activeze pe piata muncii din România, cred că nu trebuie limitată la momentul finalizării studiilor.

Astfel, aceasta poate fi aleasă de fiecare absolvent într-un interval de timp, de exemplu în 10 ani de la momentul în care au terminat facultatea”, se arată în documentul prezentat de Profit.ro. În acelaşi document se face trimitere la propunerea Academiei Române ca „absolvenţii de studii superioare care au beneficiat de locuri finanţate de la bugetul de stat, să muncească în România pe o perioada egală cu durata studiilor universitare subvenţionate”, menţionată la începutul acestui an în „Strategia de dezvoltare a României în următorii 20 de ani”.

Sursă info.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Pai asa e si in Anglia,parasesti tara platesti mai mult pentru studiile care oricum te costa si trebuie sa dai banii inapoi.Tara asta amarata si asa plateste mocaciuni(Bechtel,eads,rachete,avioane si vapoare rablagite),acum sa si pregateasca gratis specialisti pentru tarile dezvoltate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.