LOVITURĂ DATĂ DE CCR – Cei cu credite în franci elvețieni primesc vești proaste

0
179

LOVITURĂ DATĂ DE CCR    Românii care au credite în franci elvețieni au primit o lovitură cruntă din partea Curții Constituționale a României. CCR a decis, marți, că Legea privind conversia creditelor în franci elvețieni este neconstituțională.

Anul trecut, proiectul de lege în speță fusese aprobat de Parlamentul României, însă Guvernul Cioloș atacat hotărârea la Curtea Constituțională.

„Curtea a admis excepția de neconstituționalitate și a admis că legea este neconstituțională cel puțin din două mari motive. Primul este încălcarea gravă a principiului bicameralismului, în sensul că de la propunerea legislativă care a început la Senat și până la actul adoptat de Camera decizională există o diferență substanțială. Senatul a adoptat legea în formula pe care au redacta-o inițiatorii, iar la Camera Deputaților au fost modificate practic aproape soluțiile legislative, toate articolele. Or, potrivit practicii noastre constante, atunci când (…) se schimbă soluțiile substanțiale, se consideră că s-a încălcat principiul bicameralismului”, a anunțat președintele CCR, Valer Dorneanu, după ședința de marți, potrivit Agerpres.

 

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.