Liviu Pop: Dau in judecata ANI, pentru a restabili onoarea mea si a Guvernului

0
94

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, sustine ca va actiona in instanta Agentia Nationala pentru Integritate (ANI), pentru „a restabili” atat onoarea sa cat si pe cea a Guvernului din care face parte.
„In urma ‘vizitei’ din proprie initiativa de luni la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si in urma discutiei purtate cu procurorul de serviciu in timpul programului de audiente am descoperit ca nu exista nicio sesizare depusa de ANI impotriva mea, lucru ce imi intareste convingerea ca am devenit tinta jocurilor murdare duse in campania electorala.

Inca o dovada in plus ca Agentia se implica activ in campania electorala si ca faptele de care ma invinuiesc acestia nu sunt adevarate. Toate aceste atacuri la adresa USL, manipularea electorilor prin dezinformari repetate si vanatoarea membrilor Cabinetului Ponta si a candidatilor USL la parlamentare sunt actiuni de nepermis pentru o institutie a statului ce ar trebui sa fie apolitica”, a precizat Pop.

ANI a constatat in cazul lui Liviu Pop indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese in materie penala si a infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, intrucat acesta ca ministru interimar al Educatiei a avantajat patrimonial FSLI.

Concret, ANI sustine ca ulterior numirii in functia de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Liviu Pop, fost secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), a emis un ordin prin care nu se mai permitea retinerea cotizatiei sindicale de catre unitatea de invatamant, masura contestata in instanta de federatiile sindicale din invatamant, inclusiv de FSLI.

Astfel, Liviu Pop a avantajat patrimonial Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, organizatie cu care s-a aflat in raporturi de munca in ultimii cinci ani, incalcand astfel dispozitiile in vigoare referitoare la conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, in materia legislatiei penale.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.