LIVIU MARIAN POP – „Ii sugerez domnului Funeriu sa citeasca Legea Educatiei Nationale!”

0
60

„Declaraţia fostului ministru Daniel Funeriu la comanda preşedintelui Traian Băsescu mă face să cred că domnul consilier prezidenţial este total rupt de realitate. Declaraţiile domniei sale sunt o dovada în plus că habar nu are ce conţine Legea Educaţiei Naţionale şi mai grav, cred că nici nu-şi mai aduce aminte cum a condus Ministerul Educaţiei sub tutela preşedintelui Băsescu L-am auzit declarând, într-un mod halucinant, cum că nu s-ar dori aprobarea hotărârii de Guvern vis-a-vis de învăţământul profesional. Doresc să îi reamintesc, cu profund respect, că această hotărâre de Guvern trebuia aprobată până în august 2011, iar potrivit Legii Educaţiei angajată de Guvernul Boc, era nevoie ca toţi elevii din mediul rural să beneficieze de burse de studii. Guvernul Boc fiind incapabil să aprobe această hotărâre în timpul limită, domnul Funeriu a trimis un ordin de ministru prin ianuarie însă chiar şi aşa hotărârea de Guvern s-a lăsat aşteptată.

Motivul pentru care nu se poate aproba acea hotărâre de Guvern este foarte simplu şi logic: Legea Educaţiei nu permite acest lucru, argument în plus pentru modificarea actualei Legi după care funcţionează învăţământul românesc. Actuala formă a legii face imposibilă funcţionarea învăţământului profesional în România iar în bugetul Educaţiei nu sunt prevăzuţi bani pentru acest tip de învăţământ.

Astfel, îl rog pe fostul ministru să explice public de ce nu a aprobat hotărârea de Guvern în timpul mandatului sau dar totodată, să şi propună o modificare a Legii Educaţiei care să permită funcţionarea învătământului profesional.”

Ministru delegat pentru dialog social, Liviu Marian POP

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.