LISTA MEZELURILOR PLINE DE E-URI – Vezi care sunt cele mai dăunătoare mezeluri vândute în România

0
1098

LISTA MEZELURILOR PLINE DE E-URI  Lista conţine aproximativ 13 produse mult mai dăunatoare decât pretid producătorii. Mult mai multe E-uri sunt prezente în componenţa lor.

Lista a fost realizată în timpul unu studiu bazat pe analiza a 13 produse de pe piaţa românească de mezeluri.

Acest studiu a fost realizat pe un eşantion de 13 produse cumpărate de la mai mulţi distribuitori, cum ar fi CRISTIM 2 PRODCOM SRL, Kaufland Romania S.C.S., Meda Prod `98 S.A., S.C.  CAROLI FOODS GROUP S.R.L., S.C. Diana SRL, S.C. ELIT S.R.L., S.C. FOX COM SERV SRL, S.C. GOODIES MEAT PRODUCTION S.R.L., SC ALDIS SRL, SC SERGIANA PRODIMPEX SRL, sau Selgros Romania.

În cazul acestor produse, 7% dintre ele aveau menţionat pe etichetă doar ţara de provenienţă, adică România. Toate produsele au menționat pe etichetă valorile nutriționale, valoare energetică fiind cuprinsă între 75.9 – 294 kcal/100g.

Produsele conțin grăsimi între 1 și 24 g/100g.

În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult, 100g din produsul cu cel mai mare conținut de sare acoperă 54% din cantitatea zilnică recomandată unui adult, iar produsul cu cel mai mic conținut de sare, 34%, scrie InfoCons.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.