Liga Campionilor. A patra victorie consecutivă pentru Oltchim, care s-a calificat în grupele principale!

0
107

Oltchim Râmnicu Vâlcea continuă parcursul de excepţie în Liga Campionilor şi a obţinut, duminică seara, a patra victorie consecutivă în Grupa A după 27-23 pe teren propriu cu danezele de la Randers. Victoria cu Randers le-a asigurat handbalistelor de la Râmnicu Vâlcea calificarea în faza principală a grupelor.
Prima parte a jocului a fost dificilă pentru Oltchim, slaba inspiraţie la finalizare permiţând echipei oaspete să conducă chiar şi la trei goluri diferenţă.
După 5-3 şi 6-4 pentru Oltchim în debutul meciului, Randers a egalat scorul la şase în minutul 21, după care danezele au trecut la conducere, scor 8-6, pe fondul a două atacuri consecutive ratate de vâlcence în superioritate numerică.
Extrema Iulia Curea a fost jucătoarea providenţială pentru Oltchim în finalul primei reprize, reuşitele acesteia păstrând echipa lui Jakob Vestergaard în la o diferenţă rezonabilă faţă de Randers.
De la 7-9 şi 8-10 Oltchim a revenit puternic în finalul primei reprize şi a terminat primul mitan la egalitate cu Randers, scor 10-10. Manea a egalat în ultimele secunde după ce portăriţa Ungureanu avusese o intervenţie salvatoare între buturi, iar pivotul echipei din Vâlcea a finalizat pe contraatac.

Dalby a readus pe Randers în avantaj în debutul părţii secunde, dar avea să fie singurul gol marcat de daneze pentru un interval de 12 minute în care Oltchim a făcut legea pe parchetul Salii Sporturilor ”Traian”.

Surpriza pregătită de Vestergaard s-a numit Aurelia Brădeanu şi handbalista de naţională a tras echipa după ea făcând diferenţa pe tabelă.
Cu trei goluri la rând Brădeanu a adus Oltchimul în avantaj (13-11, min.37), iar Cristina Neagu a marcat primul său gol din a şaptea încercare în minutul 40.
Randers a marcat primul gol după 12 minute de secetă, interval în care au ratat şi o aruncare de la 7 metri, dar diferenţa de patru lungimi luată de Oltchim nu a mai putut fi răsturnată.

Oltchim a condus şi la cinci goluri diferenţă (19-14 şi 20-15) după incursiunile pivotului Ionela Stanca, o altă jucătoare care a surprins defensiva adversă în ultima parte a meciului.
Marcatoare:
Oltchim – Brădeanu 6 goluri, Curea 5, Neagu 4, Managarova 4, Stanca 3, Manea 3, Bulatovici 2

Randers – Dalby 5 goluri, Jaobsen 4, Aguilar 4, Agren 3, Dembele 3, Johansen 2, Andersen 1, Kristensen 1.

În cadrul aceleiaşi etape, Hypo Viena a învins Buxtehuder SV, sâmbătă, cu 27-24.
În primele trei partide din grupa A, formaţia antrenată de Jakob Vestergaard s-a impus în faţa celor de la Hypo Viena 32-25, Buxtehuder SV 35-14 şi Randers HK 24-20.

Cu patru victorii la activ şi 8 puncte, Oltchim este lider în grupa A şi nu mai poate pierde calificarea în grupele principale, cu două etape înainte. Hypo Viena se află pe locul 2, cu 6 puncte, Randers pe 3, cu 2 puncte şi Buxtehuder pe 4, cu 0 puncte, după patru etape.
Oltchim mai are de jucat meciurile cu Hypo Viena, în deplasare (11 noiembrie) şi cu Buxtehuder SV, pe teren propriu (18 noiembrie).

Primele două clasate se califică în grupele principale, rezultatele din ultimele două runde urmând să stabilească pentru Oltchim doar poziţia de pe care va merge mai departe.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.