Liber la vanatoare de mistreti in Maramureş

0
541

Ordinul 1575/16.09.2014 emis de Mediului și Schimbărilor Climatice priveşte aprobarea derogărilor în cazul specilor PROTEJATE şi interzise la vânat, din care mistreţul nu face parte, deci această specie nici nu putea fi inclusă în acest ordin.

La propunerea gestionarilor fondurilor de vânătoare au fost aprobate de ITRSV cote de recoltarea în extrasezon la mistreţ, la nivelul judeţului nostru fiind aprobate 155 de exemplare, în concluzie nu este necesar emiterea unui ordin de către Ministerul Mediului şi Schimbării Climatice.
Potrivit anexei nr. 1, pct. 13 din Legea nr. 407/2006, a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic, sezonul de vânătoare la specia mistreţ se deschide începând cu data de 1 august şi se închide pe data de 15 februarie a fiecărui an. În această perioadă mistreţul se poate vâna, în limita cotelor atribuite pe fiecare fond de vânătoare, potrivit Ordinului 359/07.05.2014.

Având în vedere faptul că în acest domeniu sunt mulţi specialişti care trebuie consultanţi,  în cursul lunii septembrie la sediul Instituţiei Prefectului au avut loc mai multe întâlniri, iar prefectul Anton Rohian, pe baza propunerilor acestor specialisti, a formulat o propunere de modificare a Legii vânătorii nr. 407/2006 şi  a HG nr. 1679/2008 privind modalitatea de acordare a despăgubirilor. Această propunere va fi adusă şi la cunostinţa altor prefecturi din Nord – Vestul ţării, care au interese similare cu ale noastre, pentru adoptarea unei poziţii comune de susţinere a acestei propuneri de modificare legislativă.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.