CĂUTAT DE AUTORITĂŢILE ITALIENE – Lexus, în valoare de 40.000 de euro, descoperit la PTF Siret

0
370

CĂUTAT DE AUTORITĂŢILE ITALIENE Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret au indisponibilizat un autoturism Lexus, an fabricație 2014, în valoare de 40.000 de euro. Maşina figura în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Italia.

Vineri, 17 noiembrie, în jurul orei 04.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean ucrainean, Ivan. H., de 35 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Lexus NX, cu numere de înmatriculare ucrainene.

Bărbatul a prezentat la control, pe lângă documentele de călătorie personale, un certificat de înmatriculare.

În urma verificării s-a constatat că acesta nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Au observat, sub scaunul din partea dreaptă față, o plăcuță aplicată artizanal. Aceasta acoperea seria de șasiu originală a mașinii.

În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare’’, alertă introdusă de către autorităţile din Italia.

S-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, uz de fals și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

De asemenea, autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.