LEGEA APELOR, MODIFICATĂ – Românii nu mai au voie să arunce apele menajere pe terenuri

1
1135

LEGEA APELOR, MODIFICATĂ  Gospodinele de la țară nu vor mai avea voie să arunce la întâmplare apa de la spălatul vaselor sau al rufelor. O ordonanță de urgență le obligă să folosească fie canalizarea, fie fosele septice. Dar în mediul rural acestea cam lipsesc și sunt puțini oamenii care își permit să facă astfel de investiții.

La țară, oamenii aruncă apa de la vase sau de la rufe chiar în curte sau în șanțul de la poartă. Așa obișnuiesc de când se știu.

Unii au o groapă în grădină și acolo aruncă apele menajere. E greu să-și schimbe obiceiurile acum la bătrânețe. Sunt de acord că fosa septică ar fi mai bună, dar e prea costisitoare. O fosă septică betonată, suficient de adâncă încât să nu fii nevoit să o cureți la câteva luni, costă peste 4.000 de lei, bani mulți pentru oamenii de la sat.

Administrațiile locale sunt puse și ele la mare cheltuială. Rețea de canalizare, în unele comune nici nu există, în altele e prea scurtă. Apoi se pune problema colectării apelor reziduale, inclusiv a celor provenite din ploi. Guvernul a decis ieri, prin ordonanță de urgență, să modifice Legea apelor, care era în vigoare din 1996.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Pai inseamna ca in primul rand astia au ajuns sa le interzica taranilor buzile din fundul curtii,ca si acolo bagi ape reziduale in sol.La animale: porci,vaci,etc ,ce sa mai vorbim,chiar daca in strainatate totul se transforma in ingrasamant.Mai bine sa interzica solutiile de curatat,detergentii,tot ceea ce polueaza solul sau apele si sa folosim doar solutii eco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.