LEGEA A FOST PROMULGATĂ – Profesorii cu vechime vor munci mai puțin, pe același salariu

0
375

LEGEA A FOST PROMULGATĂ Profesorii cu vechime vor munci mai puțin, dar pe același salariu. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alineatului 4 al articolului 262 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 care prevede că angajaţii din învățământ cu vechime de peste 25 de ani vor avea norma didactică redusă cu două ore, săptămânal, fără diminuarea salariului, conform Libertatea

LEGEA A FOST PROMULGATĂ Legea prevede că personalul didactic şi de instruire practică cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani, cu gradul I didactic, beneficiază de reducerea normei cu două ore săptămânal, fără diminuarea salariului.

Prevederea era reglementată, dar aplicarea ei era condiţionată de încadrarea în bugetul local, motiv pentru care nu toate cadrele didactice menţionate beneficiau de această reducere cu două ore a normei de predare.

 

Initiatorul propunerii legislative, senatorul ALDE Cristiana Anghel, a subliniat, atunci, că prin această lege se pot crea noi locuri de muncă în învățământ, pentru tineri.

Recent, Guvernul a mărit și salariile personalului nedidactic din educație. Mărirea s-a aplicat începând cu luna februarie și de ea beneficiază 53.000 de persoane din domeniul învățământului.

sursa INFO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.