LEGE NOUĂ – Permisul auto va putea fi obținut doar de românii care au absolvit cel puțin 11 clase!

2
1076

LEGE NOUĂ  În încercarea de a reduce la jumătate numărul de decese rezultate din accidente rutiere, Guvernul ar putea condiționa obținerea permisului de conducere auto.

Astfel, potrivit Profit.ro, permisul auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit la școală cel puțin 11 clase. Modificarea ar trebui să fie introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislație rutieră.

Astfel, printre prevederile actului, se numără obligativitatea absolvirii învățământului minim obligatoriu pentru obținerea permisului de conducere pentru ca șoferul să aibă capacitatea intelectuală de a învăța regulile de circulație și de a analiza în trafic indicatoarele rutiere.

Conform Legii educației naționale, învățământul general obligatoriu este de 11 clase și cuprinde învățământul primar (5 ani, inclusiv clasa pregătitoare), învățământul gimnazial (4 ani) și primii 2 ani ai învățământului secundar superior (liceul). Obligația de a frecventa învățământul obligatoriu de 11 clase încetează la vârsta de 18 ani.

LEGE NOUĂ  Totodată, modificările ar putea afecta și șoferii care au deja permis de conducere și care ar putea fi nevoiți să îl predea după o anumită vârstă.

 

Sursă info.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Numai așa va poate da in judecată multe persoane. Asta înseamnă ca umblați la drepturile omului.dacă nu ai avut posibilitate sa mergi la liceu asta înseamnă că numai ai drept sa conduci?eu sunt primul care o sa vă dau in judecată.f multe persoane își câștiga pâinea cu permisul de conducere.in străinătate si handicapați si analfabeți primesc permise de conducere.țara asta o conduce chiar analfabeți

  2. Sunt total de acord cu Adrian. Sunt tineri ce trec prin liceu si nu stiu nici macar sa scrie corect. Nu inseamna ca daca ai terminat 11 clase esti mai capabil de a invata si de a intelege regulile de circulatie. O mare discriminare !!! As vrea sa vad o dovada a faptului ca accidentele produse in ultima vreme au avut coducatori auto cu mai putin de 11 clase . Important e in tara asta ca spaga sa dispara, sa nu se mai ofere permise de conducere celor care nu stiu nici macar sa isi scrie numele corect. Multi cu liceul terminat scot pe gura niste prostii mai mari ca ei, au o cultura generala egala cu 0 . Deci va rugam din suflet sa discutati in parlament probleme mult mai grave cu care se confrunta tara noastra dar care le treceti cu vederea. Oare cati oameni mor in spitale din cauza conditilor mizere? Asta nu vedeti, nu-i asa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.