LECŢIE DE ALTRUISM – Familia Vlaşin a donat un videobronhoscop în memoria lui Luca

1
15172

Marți, 23 februarie, la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a avut loc predarea echipamentului medical de video-bronhoscopie, în valoare de aproximativ 40.000 de euro. Video-bronhoscopul a fost achiziționat ca urmare a campaniei demarate de Cristina și Vasile Vlașin, părinții lui Luca, băiețelul care s-a stins din viață anul trecut, în 11 noiembrie. În 23 februarie s-au împlinit exact cinci luni de la teribilul accident când Luca s-a înecat cu mâncare, el părăsind această lume 49 de zile mai târziu.

”Când am decis să facem acest lucru eram pe drumul de întoarcere de la Cluj spre casă şi arunci am decis să începem de undeva. Ştiţi cu toţii că am solicitat tuturor celor care vor participa alături de noi la înmormântare să nu aducă flori, coroane şi să doneze contravaloarea florilor pe care ar fi vrut să le cumpere. Au trecut trei luni de atunci. Florile şi coroanele ar fi devenit gunoi imediat, la foarte scurt timp. Poate ar fi fost un moment fastuos să fie foarte multe coroane dar iată că florile acelea s-au transformat într-un echipament care va putea oferi cu siguranţă o şansă în plus la viaţă copilaşilor ajunşi în situaţia în care a fost şi Luca”, a declarat Vasile Vlaşin.

Cu toate că şi-a atins scopul propus iniţial, familia Vlaşin nu se opreşte aici. Pe lângă cursurile de resuscitare cardio-respiratorie a copiilor, pe care Spitalul Județean le organizează începând cu data de 1 martie, broşurile cu instrucţiuni care vor fi distribuite în toate maternităţile din ţară, urmează un alt proiect, mult mai amplu.

vlasini

“Noi nu ne vom opri aici. O dată predat acest echipament spitalului din Baia Mare, chiar de astăzi vom înainta un memoriu Ministerului Sănătăţii. Dacă va fi nevoie vom lansa o petiţie publică prin care vom solicita ca toate spitalele din România sau cel puţin spitalele judeţene să fie dotate cu un astfel de aparat. O spun asta în premieră şi nu am vrut să spun asta înainte de ne îndeplini obiectivul acesta”, a mai spus Vasile Vlaşin.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a arătat faptul că există medici băimăreni care s-au înscris deja la un curs de specializare pentru a lucra cu noul echipament medical, în prezent existând doar doi specialiști la Cluj și unul la Oradea.

Ana Pop

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. […] Au trecut trei luni de atunci. Florile şi coroanele ar fi devenit gunoi imediat, la foarte scurt timp. Poate ar fi fost un moment fastuos să fie foarte multe coroane, dar iată că florile acelea s-au transformat într-un echipament care va putea oferi cu siguranţă o şansă în plus la viaţă copilaşilor ajunşi în situaţia în care a fost şi Luca”, a declarat Vasile Vlaşin pentru publicaţia online actualmm.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.