LANSARE DE CARTE – Clubul Monarhiştilor din Maramureş a lansat primul volum al cărţii „Cuvântările Regelui Carol I” (GALERIE FOTO)

0
413

Ziua Regelui care se sărbătoreşte anual pe data de 10 mai a fost sărbătorită într-un mod inedit în Baia Mare.

Clubul Monarhiştilor, care are câteva mii de membri la nivel de judeţ, a tipărit o carte de excepţie: „Cuvântările Regelui Carol I”. Cartea, care va mai avea şi o continuare, cuprinde toate cuvântările Alteţei Sale Regale Carol I dintre anii 1866 – 1886.

“Vă mulţumesc pentru respectul spontan pe care îl acordăm acestei zile de 10 mai care astăzi este, în sfârşit, recunoscută oficial ca o zi istorică pentru poporul român. Nu avem niciun fel de merite, Clubul Monarhiştilor, filiala Maramureş pentru că această zi există. Meritele sunt ale celor care au făcut istoria. Noi un singur lucru facem. În acest club care doreşte să pună la locul ei istoria şi faptele care timp de zeci de ani au fost ori trecute sub tăcere, ori deformate ori denigrate şi am considerat că în acest an când se împlinesc 150 de ani de la instaurarea Monarhiei româneşti cel mai simbolic şi util lucru este să redăm un lucru din interiorul gândirii monarhice şi anume toate cuvântările Regelui Carol I din primii 20 de ani de domnie. Aceste cuvântări au însemnat 500 de pagini. Aceste cuvântări, când le-am citit prima dată, imediat m-au dus cu gândul la discursul Majestăţii Sale, Regele Mihai din Parlamentul României”, a spus Alexandru Nicolici, preşedinte Clubul Monarhiştilor, filiala Maramureş.

Cartea cu toate cuvântările Regelui Carol I nu a fost editată, a fost tipărită în doar 50 de exemplare care nu s-au comercializat. Materialul a fost primit într-o anumită formă şi a fost editată cartea, pentru că nu se poate vorbi de o reeditare, cartea nemaifiind niciodată scoasă pe piaţă, în forma în care a fost tipărită, identică, cu aceleaşi caractere, o “ediţie anastatică”.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.