LA SPITALUL TBC BAIA MARE – Maramureșeni diagnosticați cu tuberculoză sunt stimulați printr-o metodă inedită să nu renunțe la tratament

0
1080

LA SPITALUL TBC BAIA MARE O metodă inedită au găsit cei de la Spitalul Pneumoftiziologie din Baia Mare pentru a-i stimula pe pacienții care suferă de TBC să nu renunțe la tratament. Pacienții care sunt diagnosticați cu tuberculoză primesc bonuri de masă pentru a nu refuza sau abandona tratamentul. Acestea se acordă în cadrul proiectelor derulate de către dispensarele TB. 

 

În cadrul proiectului, pacienții sunt controlați prin personalul de teren al dipensarelor TB, fiind urmarită reacția la tratament și respectarea controalelor. Prin această metodă, susțin reprezentanții conducerii Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare în ultimii doi ani de zile au fost evitate situațiile de abandon sau refuz al tratamentului.

„Pacienții sunt externați din spital numai după negativarea examenului de sputa, ei nemaifiind contagioși. Apoi  tratamentul  se continuă până la șase sau opt luni  în funcție de decizia medicală, fără ca pacienții să prezinte un pericol pentru cei din jur. La depistarea cazului nou  de tuberculoză, toți pacienții sunt internați și tratați în spital până când nu mai sunt contagioși. După externare tratamentul este continuat prin dispensarul TB Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu, Târgu Lăpuș și Borșa sub supraveghere medicală”, a arătat Gabriela Hofer, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare.

În momentul de față, în evidențele dispensarului TB Baia Mare sunt înregistrați 90 de pacienți, în timp ce la nivelul județului Maramureș cifra acestora se ridică la 235. Mai mult, 47 de pacienți sunt momentan internați la Săpitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare, aceștia fiind diagnosticați cu TBC.

Simona Vasiac

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.