LA SPITALUL JUDEȚEAN DIN BAIA MARE – Medicii băimăreni au luat parte la 6 operații demonstrative cu dispozitive speciale, conduse de profesorul universitar orădean dr. Bumbu Gheorghe

0
594

LA SPITALUL JUDEȚEAN DIN BAIA MARE  În ultimii ani s-a prefigurat o nouă subspecialitate chirurgicală, care îmbină tehnici operatorii ginecologice și urologice, specialitate numită chirurgie uroginecologică.


Președintele Societății de Uroginecologie din România este profesor universitar doctor Bumbu Gheorghe, șeful catedrei de Urologie din cadrul Universității de Medicină din Oradea, pe care spitalul nostru a avut onoarea de a-l găzdui la acest sfârșit de săptămână – 13 și 14 aprilie 2018, alături de o echipă chirurgicală a clinicii”, a declarat șeful secției de obstetrică – ginecologie a Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, dr. Gheorghe Ardeleanu.

La această întâlnire de lucru a participat personalul medical al secției de ginecologie și medici din cadrul secției de urologie a spitalului din Baia Mare, precum și șeful secției de ginecologie a spitalului din Sighet, alături de doi medici.

Noile tehnici chirurgicale implică folosirea unor dispozitive speciale sub formă de plase din materiale biologice, numite implanturi sau bandelete, tehnici care au fost explicate medicilor maramureșeni, intraoperator.

S-au operat demonstrativ 6 cazuri de prolaps genital și incontinență urinară.
Pe lângă aceste demonstrații practice, prof. univ. dr. Bumbu Gheoghe a susținut și câteva cursuri teoretice, însoțite de imagini, referitor la indicații, tehnici operatorii și complicații postoperatorii.

Colectivul de medici a apreciat această oportunitate de a vedea pe viu anumite tehnici noi chirurgicale, iar echipa domnului profesor a fost plăcut impresionată de aspectul și dotarea spitalului, subliniind că, în iunie, cu ocazia Școlii de Vară, unde va susține o prelegere, ne va vizita iar secția”, relatează dr. Gheorghe Ardeleanu.

 

Biroul de Presă al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.