LA FRONTIERA DE NORD – Focuri de armă şi 4.400 pachete țigări confiscate de poliţiştii de frontieră

1
409

LA FRONTIERA DE NORD În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, pe timpul unor acțiuni, în zona de responsabilitate, 4.400 pachete țigări, în valoare totală de 51.500 lei.

Marţi, 14 octombrie, în jurul orei 11.00, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș a oprit pentru control, pe raza localității Tisa, un autoturism marca Mercedes.

Despre maşina înmatriculată în România existau date că transportă țigări de proveniență extra comunitară.

Autoturismul era condus de Liviu R., de 30 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au observat mai multe pachete cu țigări în interior și într-un spațiu special amenajat în portbagaj.

Persoana în cauză, mașina și pachetele cu țigări au fost duse la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor .

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 900 de pachete, în valoare de 10.500 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul, în valoare 6.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Maramureşeanul este cercetat acum sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune în cadrul Planului de acțiune Contrabanda 2017, pe linia combaterii contrabandei și traficului cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 11.30, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Lupcina, jud. Suceava, trei persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre localitatea Lupcina.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor prin voce, lucrătorii noștri au tras 2 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în zonă trei colete care conțineau 3.500 pachete cu țigări, marca Marble, în valoarea de aproximativ 41.000 lei.

Ţigările au fost confiscate. Cercetările continuă în vederea identificării persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Interesant concept: focuri de arma. Adica aici se poate folosi protocolul, dar cand e vorba de maimute musulmane, adica un real pericol, ii primim cu bratele deschise.

    Oare chiar sunt romani cei ce conduc Romania?

    Aloo DNA, atentie mare, MAI-ul sunt puscariabili, ce paziti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.