LA EXECUȚIE – Maramureșeanul Remus Borza va fi exclus din ALDE pentru că a votat împotriva moțiunii

5
488

LA EXECUȚIE Preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că va propune structurii statutare a formaţiunii excluderea lui Remus Borza (născut în Copalnic Mănăștur), după ce acesta a votat împotriva moţiunii de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE.

Loading...

”Remus Borza, cu o candoare greu de imaginat, le-a spus unor colegi că a fost ieri la discuţii cu Grindeanu şi i s-a propus funcţia de ministru al Energiei şi că el s-a simţit obligat să-şi respecte angajamentul şi eu l-am întrebat: dar cine te-a pus pe lista parlamentară de ai ajuns deputat? Te-a pus domnul Grindeanu cumva, sau altcineva”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu a mai spus că, dacă ar fi fost posibil, ar fi semnat personal demiterea lui Remus Borza din partidul pe care îl conduce: „N-am altă soluţie, am şi spus, dacă aş putea eu să semnez, dar nu pot statutar să fac acest lucru, să semnez demiterea lui, aş fi făcut-o. Voi propune structurii statutare demiterea domnului Borza din ALDE”.

tariceanu_08804400„Am votat la vedere, conform directivelor partidului. Şi, evident, am votat împotriva moţiunii de cenzură. Nu am găsit niciun temei sau un argument rezonabil şi raţional pentru care să demitem un guvern pe care tot noi l-am pus în urmă cu cinci luni, să trimitem acasă un guvern care şi-a făcut datoria faţă de ţară, un guvern care a performat.

Să nu uităm totuşi rezultatele spectaculoase la 5 luni de zile, cea mai mare creştere economică din Europa – 5,7%, de 3 ori mai mare decât media la nivel european. Guvernul ăsta Grindeanu atât de detestat astăzi şi de indezirabil pentru unii a creat totuşi în 5 luni 110.000 de locuri noi de muncă. Avem cea mai mică inflaţie din Europa 0,4%, un ritm foarte bun în ceea ce priveşte investiţiile străine la 5 luni – 1,5 miliarde de euro şi evident cea mai mică rată a şomajului în ultimii 20 de ani”, a explicat Borza decizia sa, după ce şi-a exprimat votul.

El a precizat că nu l-a anunţat înainte pe preşedintele ALDE despre intenţia sa de vot.

„N-am anunţat. Nici nu văd de ce să anunţ. Fiecare vot este al parlamentarului. Nu ar trebui să fie viciat, nu ar trebui să fie deturnat de către partid. Până la urmă suntem parlamentari ai României şi evident că trebuie să avem propria noastră judecată şi evaluare în ceea ce priveşte o hotărâre”, a adăugat Borza.

Deputatul a admis că prin votul său este posibil să fie exclus din ALDE. „E posibil la acest moment, prin perspectiva acestui vot, să devin eu la rândul meu indezirabil faţă de ALDE, incomod eram oricum faţă de partid şi risc probabil excluderea din ALDE sau eventual voi lua eu la rândul meu o opţiune să merg în altă parte”, a spus el.

Întrebat dacă mai cunoaşte alţi parlamentari din PSD şi ALDE care au votat similar lui, Borza a spus: „Posibil să fie. Eu nu am făcut parte din nicio înţelegere, din nicio alianţă. Detest, tocmai pentru aia am intrat în politică, genul ăsta de a face politică pe cumetrie, pe cooperative, pe înţelegeri, pe promisiuni, pe funcţii. Realmente sunt un om care vine din economia reală. Totuşi sunt 20 de ani în care cred că nu am făcut degeaba umbră pământului. Am administrat active de ordinul miliardelor de euro, am o relevantă experienţă pe zona economică şi cred că pot să gândesc şi de unul singur şi nu trebuie să mi se deseneze de către partid o anumită decizie într-o chestiune sensibilă şi chiar vitală pentru naţiunea română”.

El a precizat că a avut marţi, pentru cinci minute, discuţii cu Victor Ponta, cu care a fost coleg de facultate şi se cunosc din 1991.

5 COMENTARII

  1. Cauta un partid si tradeaza si acolo. Fi ca un ardelean, fara coloana vertebrala. Noi maramuresenii, urmasii dacilor liberi suntem altfel. Bine, noi nu ne-am nascut in Copalnic Manastur.

  2. Distinse vertebrat xy! E foarte usor sa te bati cu caramida in piept ca esti maramuresan, deci implicit esti „altfel”! Presupun ca nu are rost sa te mai intreb cu cine ai votat. Sunt doar curios daca te-ai arunca undeva daca seful de partid ti-ar spune ca asta trebuie sa faca toti membrii partidului(cu bilele la vedere) sau ti-ai pune la munca propriul creier pentru emite o parere proprie! Scuze, am uitat! Dumneavoastra sunteti „alfel”, nu aveti nevoie de cap! Noroc ca aveti coloana! Si pentru cultura dumneavoastra geografica, Copalnic Manastur este inca in Maramures! Dar sunt ferm convins ca nu aveati habar ca domnul Remus Borza este maramuresan. E mult mai usor sa te ascunzi dupa doua litere ca sa faci pe lupul moralizator. Cand coloana dumneavoastra se va indrepta, va invit la o discutie fata in fata, ca intre maramureseni. Eu asa am invatat acasa, cand am ceva de spus sa nu ma ascund dupa gard(adica dupa pseudonime). Numele meu este Marius Pop. Sunt manasturean si implicit maramuresan! Si nu ma dau „pa un jeb de cuie!”. Adica ma mandresc cu asta!(traducere pentru cei care isi folosesc vertebrele ca sa gandeasca)

    • Mai Marius,toti astia care sunteti superdemocrati, din clanta,uitati sa ne spuneti ca de atata democratie sunteti si foarte acoperiti.Iar daca o tot tineti cu #,votul e secret,atunci daca esti meserias nu intri intr-un partid condus de un lider, ci faci ca celalalt Remus,ala cu libertatile,candidezi pe moaca ta fizica,nesprijinit de nici o grupare pe care ulterior sa o contesti.Atunci esti tare,cand intri in Parlament,nesprijinit de niciun partid.Asa sa te lauzi ca esti de 21 de ani in partid si odata ce te pune sefu pe o functie tu incepi sa-l si sapi,lucru tipic romanesc,tine de caracter.Cand lingeai clanta la partid sa te puna pe liste sau in vreo demnitate publica nu erai asa de vocal si plin de principii.

  3. Hop si tu de dupa gard! Pentru informarea dumneavoastra, votul a fost cu „bilele” la vedere tocmai ca sa nu fie secret si sa indrazneasca cineva sa faca ve il taie capul. Si tot pentru aceeasi informare, nu sunt si nu o sa fiu vreodata membru de partid. Sunt doar un om care se chinuie sa isi castige painea cinstit in tara asta si care sia pana astazi ca Manasturul e in Maramures, ca maramuresenii sunt oameni drepti si mandri si in plus au si cap pe care stiu sa il foloseasca. Asa ca la fel ca si pentru domnul xy, reiterez invitatia si pentru dumneavoastra domnule manasturel la o discutie fata in fata. Dar pentru asta e nevoie de ceva sange in instalatie, nu e asa „mai draga?”. E mult mai usor sa dai lectii din spatele tastaturii, mai ales ca nu te vede nimeni. Respectele mele, acelasi Marius Pop

  4. Bine spus, D-le Pop,cine are sange in instalatie,sa iasa la vedere,nu sa comenteze din necunoscut,dar ce sa faci „e multi prosti si multi lingai”pe lumea asta !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.