MAI BINE-N BIRT DECÂT LA ȘCOALĂ – Absenteism  şcolar la Borşa, amendat de jandarmeri

1
525
foto arhiva

Jandarmeria Maramureş în colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ au acţionat în baza Planului pentru  creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ preuniversitar, efectuând vineri, 09  octombrie o acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Loading...

Fenomenul absenteismului în rândul elevilor se menţine, cu toate activităţile preventive desfăşurate. Se pare că pentru unii elevi activităţile extraşcolare sunt mai plăcute decât statul în bancă la şcoală, preferând reducerea timpului destinat educaţiei şi acordând atenţie celor considerate „la modă”, în trend-ul tinerilor.

Astfel, în timpul acţiunii executate în oraşul Borşa, timp de câteva ore jandarmii au identificat 9 elevi, cu vârste între 15  – 18 ani, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ, în timpul programului educaţional.

Conform prevederilor H.C.J. 38/2003, art. 2, lit. j,  tinerii au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare totală 800 de lei.

Reamintim elevilor că statul pe bancă şi în alte locaţii publice, se poate face şi după cele câteva ore petrecute în banca şcolii.

Lt.col. Iuhos-Lenghel Istvan, Purtător de cuvânt al I.J.J. Maramureş

1 COMENTARIU

  1. Cand prezentaţi MM istoric,nu daţi o ştire pozitivă ( nici dacă vă pică cu ceara). Paralizaţi sau daţi în sevraj dacă faceţi vorbire de un rezultat pozitiv de peste deal. Contrabandă cu ţigări, accidente stupide şi găinării mărunte ciupite de la poliţişti.Nici măcar un corespondent nu vă permiteţi să plătiţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.