L-AU DOVEDIT – Ștefan Buciuta a fost demis din funcția de președinte al UUR

8
856

Fostul deputat maramureșean Ștefan Buciuta a fost demis din funcția de președinte al Uniunii Ucrainenilor din România (UUR), în urma condamnării sale definitive de către Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare.

Loading...

Comisia de Etică și Litigii a UUR a decis că Buciuta nu mai are drept de semnătură, nu mai poate emite ordine de plată sau ridica banii numerar din conturile uniunii.

Toate drepturile și prerogativele de președinte au fost preluate de Ioan Robciuc, prim-vicepreședinte al UUR, conform articolului 24 din Statut, fiind primul ales pe lista Congresului al VI-lea a uniunii.

Președintele interimar va prelua întreg patrimoniul UUR și în termen de trei luni va organiza alegeri în toate organizațiile din țară, având în vedere că actualilor președinți le-a expirat mandatul în 2014. Noua conducere statutară a UUR va fi aleasă la Congresul Extraordinar care va avea loc până cel mai târziu în 9 iunie 2015.

Hotărârea nr. 7 din 23 martie 2015 a Comisiei de Etică și Litigii se bazează pe Art. 24 din Statut, care stabilește că președintele poate fi schimbat în caz de deces, în caz de demisie, dacă se înscrie într-un alt partid, dacă a suferit o condamnare printr-o sentință definitivă și dacă două treimi din membrii Consiliului UUR solicită (fundamentat) schimbarea.

Grigore Ciascai

8 COMENTARII

 1. Deontologia profesionala va obliga sa va informati in prealabil despre realitatea si exactitatea a ceea ce doriti sa publicati in presa. Conform Statutului UUR demiterea unui presedinte se face de catre Congres iar Comisia de etica si litigii a UUR nu are drept de decizie in cadrul Uniunii. Informatiile aberante ce v-au fost transmise de cineva care se erijeaza in purtatorul de cuvant al Uniunii Ucrainenilor din Romania nu are nici o calitate in Uniune.Comisia de etica si litigii s-a autodizolvat in anul 2013,neavand numarul complet de membri datorita demisiei unora din cauza atitudinilor neprincipiale si aberante a presedintelui Comisiei. Consider ca dezinformarea publicului maramuresan nu aduce nici un beneficiu comunitatii ucrainene. Presedintelui Uniunii Ucrainenilor din Romania, Stefan Buciuta nu i-au fost interzise drepturile politice asa cum prevede si articolul 53 din Constitutia Romaniei.

  • Să mă informez de la cine? De la dvs? Iertați-mă, nu o pot face. Nu puteți vorbi de deontologie și alte chestiuni de acest gen, atâta vreme cât sunteți în postura de infractor dovedit și condamnat de cea mai importantă instanță din această țară. Sursa articolului este hotărârea Comisiei de etică și litigii, după cum foarte bine știți. Zău că este mai credibilă decât toate șmecheriile dvs. Mi-e lahamite să mai scriu despre cariera dvs de politician corupt până în măduva osului ucrainean. O voi face doar atunci când veți fi condamnat în dosarul de cumpărare frauduloasă a imobilului supraevalut, unde (sanchi!) susțineți că ați investit peste 700.000 de euro din conturile UUR. Conturi alimentate de la buget, deci și din banii mei, stimate infractor, așa că e normal să mă interesez de activitatea dvs ilicită.

 2. Ma asteptam ca in urma acestei condamnari,Buciuta sa-si dea demisia de onoare dar se pare ca asa ceva lipseste din arsenalul calitatilor sale deontologice si morale. El a exclus din uur membrii marcanti a-i uniunii pentru vini imaginare pentru a scapa de concurenti si critici.Mi se pare justificata decizia comisiei de etica pentru ca perpetuarea acestei situatii aduce grave prejudicii minoritatii ucrainene ,seriozitatii si veridicitatii organizatiei uur si sper ca va fi dusa la indeplinire pina la capat pentru a se evita alte masuri de forta si a se pune capat rusinosului scandal. Buciuta,ai incalcat grav statutul ! nu te ascunde dupa Constitutie sau alte subterfugii,pleaca odata ca esti deja senil.

 3. ROATA SE INVARTE ,AMINTITI-VA DE CONFERINTA, TRUCATA CU ANI IN URMA CE A AVUT LOC IN SIGHETUL MARMATIEI .
  MOMENTUL INSTAURARII DINASTIEI IN UUR .

 4. Pe vremuri in loc. Repedea jud. MM,ani la rand la alegerile parlamentare UUR se clasa de fiecare data pe primul loc,sub clasand celelalte partide.
  Actualmente UUR este tot pe primul loc, dar de la coada .
  Dar cum toate acestea, nu conteaza cum se voteaza ucrainenii , conteaza cine trebuie sa iasa.

 5. Pentru domnul Grigore:
  Fiecare cetatean, chiar si cel mai neinsemnat in aparenta are o anumita valoare in societate. Nu exista om lipsit total de valoare, demn de a fi aruncat la gunoi. Incompetentii folosesc propaganda verbala, scrisa si televizata pentru a-i denigra pe cei corecti si pentru a-i lichida. Sarpele este nemilos si crud atunci cand doreste sa-si atinga scopul. Este imprevizibil, cu multe cai ascunse si misterioase. Masurati cu atentie omul cu care plecati la drum!

 6. Fiecare cetatean, chiar si cel mai neinsemnat in aparenta are o anumita valoare in societate. Nu exista om lipsit total de valoare, demn de a fi aruncat la gunoi. Incompetentii folosesc propaganda verbala, scrisa si televizata pentru a-i denigra pe cei corecti si pentru a-i lichida. Sarpele este nemilos si crud atunci cand doreste sa-si atinga scopul. Este imprevizibil, cu multe cai ascunse si misterioase. Masurati cu atentie omul cu care plecati la drum!

 7. Parerea m-ea este ca, in ultimii ani UUR din punct de vedre a ptrimoniului s-a inbogatit foatre mult , datorita domnului Buciuta, tinand cont de achizitionarea a mijloacelor de transpor si a sediilor.
  S-a remarcat si ajutorul dat de Dl. Buciuta scoli din comuna natala, Poienile de Sub Munte unde interventia domniei sale a avut un rol foarte important .Din punct de vedere administrativ nota zece domnule Buciuta dar din punct de vedre politic cam …..O mare parte din ucrainenii nu va cunosc realizarile ,si ati fost mediatizat cam slab.personal nu am stiut de lucruri bune care au fost realizate. Stiu ca Repedea fos ajutata pt. finalizarea aductiuni de apa de dv.. Asa ca dl.Buciuta, veniti pe teren si scoateti dopul ceruit din butoiul de vin . Vedeti ca minciuna doare ,mai ales cand te condamna cineva pt. ceva de care nu ai stire, tu faci bine petru toti si altii te sapa pe la spate , cu zambet parsiv si ranjet de hiena, asa cum am patito si eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.