L-a ajutat Cel de Sus! Gigi Becali, condamnat (numai) la trei ani de închisoare cu suspendare

0
180

Gigi Becali, finantator al clubului Steaua si deputat PNL in Parlamentul Romaniei, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare in cazul sechestrarii hotilor care i-au furat masina.
Decizia este definitiva si irevocabila, suspendarea executarii pedepsei fiind conditionata de o perioada de proba de 8 ani de zile. Asta inseamna ca Becali trebuie sa se prezinte lunar, in decursul celor 8 ani, la Politie pentru a semna procese verbale. Procurorii au cerut o pedeapsa de 11 ani de inchisoare in momentul in care au depus recursul.
Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a gasit vinovat pe Becali de lipsire de libertate in cazul in care este acuzat ca i-a sechestrat pe hotii care i-au furat masini. La prima instanta, pe 19 octombrie 2011, deputatul liberal a fost achitat pentru ca elementele constitutive ale faptei nu existau, in opinia completului de 3 judecatori.

Loading...

„E in Dubai acum, nu stiu cand se intoarce. Nu ma asteptam la aceasta solutie, am crezut sincer ca solutia va fi de respingere. S-a dorit sa i se dea o lectie domnului Becali, judecatorii au dorit asta(…) Nu e o lectie corecta.

Daca ati face un sondaj public sunt convins ca 75% dintre participanti ar raspunde ca trebuia sa fie achitat”, a explicat avocatul lui Becali, Bogdan Vlad.

La inceputul lunii aprilie, in anul 2009, Gigi Becali a fost ridicat de acasa de cateva zeci de mascati, el fiind retinut pentru 24 de ore si, ulterior, arestat preventiv pentru 29 de zile. Finantatorul Stelei a petrecut doua saptamani in arestul Directiei Cercetari Penale, fiind apoi eliberat.

In ianuarie 2009, mai multi bodyguarzi de-ai lui Becali au oprit in trafic si au sechestrat trei persoane pe care le suspectau ca furasera un autoturism al latifundiarului. Unul dintre hoti a fost impuscat cu un pistol cu gloante de cauciuc.

Cei trei au fost dusi intr-un bar din Pipera unde au fost tinuti mai multe ore si au discutat cu Becali. Ei au fost pusi sa semneze declaratii prin care recunosteau ca au furat autoturismul.

In prima faza a anchetei hotii au sustinut ca au fost rapiti si sechestrati, insa, ulterior, ei au marturisit ca au fost fortati sa dea acele declaratii si ca, de fapt, au mers de buna voie la intalnirea cu Becali. Gigi Becali mai are pe rol alte doua dosare penale in care este acuzat de fapte de coruptie.

Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, a anuntat ca pedeapsa primita de finantatorul Stelei nu poate fi anulata printr-un decret semnat de Traian Basescu.
Potrivit spuselor lui Bogdan Vlad, Becali nu intruneste conditiile pentru o eventuala gratiere.

„Gigi Becali nu poate fi gratiat pentru ca nu va ispasi o pedeapsa de inchisoare cu executare. Aceasta este legea si nu putem face nimic. Presedintele Basescu nu poate interveni in acest caz”, a spus Bogdan Vlad la postul Sportro. De asemenea, Vlad a oferit detalii si despre verdictul stabilit de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„Pedeapsa este de trei ani cu suspendare, dar cu opt ani sub supraveghere. Trebuie sa vina la politie in fiecare luna si sa semneze un proces verbal”, a mai spus Vlad. Becali mai este obligat sa anunte Politia in cazul in care isi va schimba domiciliul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.