JAF LA CÂRLIBABA – Tăieri ilegale de arbori într-o pădure deţinută de Primăria Borşa pe raza judeţului Suceava

0
223
foto http://suceavanews.ro

JAF LA CÂRLIBABA  În urma unei patrulări în pădurile proprietate privată de la limita judeţului Suceava cu judeţul Maramureş, în zona Cârlibaba, delegaţii Gărzii Forestiere au observat tăieri ilegale de arbori într-o suprafaţă de pădure deţinută de Primăria Borşa pe raza judeţului Suceava.

Furtul fiind evident, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, astfel încât cercetările ulterioare să fie făcute cât mai eficient, scrie Ziarul Evenimentul.

În urma controlului efectuat s-a constatat că, în suprafaţa de pădure respectivă, s-au tăiat ilegal 65 arbori, cu un volum de 78 mc şi o valoare de peste 40000 lei.

Pe o parte din cioatele rămase s-a identificat aplicarea unui dispozitiv care ar fi trebuit să justifice tăierea arborilor respectivi.

Valoarea prejudiciului constatat este foarte mare deoarece parte din pădurea în cauză are funcţii deosebite de protecţie a mediului.

Poliţia a deschis un dosar penal, urmând ca faptele să fie cercetate iar cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.

sursa info Ziarul Evenimentul

foto arhivă

citeşte şi ACCIDENT PE DEALUL MESTEACĂNULUI – Un TIR cu lemne s-a răsturnat într-o curbă

AMENDAT CU 300 DE LEI – Un bucureştean a distrus cu BMW-ul un stâlp din zona unei treceri pentru pietoni de pe Bd. Traian

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.