JAF ARMAT ÎN SĂLAJ – Mascați și înarmați cu pistoale, cuțite și bâte, au jefuit un bar

0
664

JAF ARMAT ÎN SĂLAJ  Scene desprinse parcă din filme au avut loc vineri noaptea la un bar din Sărmăşag. Persoane necunoscute, cu feţele acoperite cu măști și care aveau asupra lor bâtă, cuțite și un pistol tip revolver, au jefuit un bar. Poliţiştii afirmă că ne confruntăm cu o premieră la nivel judeţean prin prisma modului de operare a făptuitorilor, potrivit Sălăjeanul.ro.

Jaful a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei patru, când trei persoane necunoscute au intrat în local şi le-au ameninţat persoanele aflate în incintă. Într-o conferinţă de presă, comisar şef de poliţie Ştirb Miron Aurel, adjunct al şefului inspectoratului, a afirmat că, în ciuda dificultăţii anchetei, oamenii legii i-au identificat pe făptaşi, care au reuşit să sustragă din bar suma de 1.500 de lei şi trei telefoane mobile.

„Din cercetările efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Sărmăşag s-a stabilit faptul că trei persoane necunoscute, cu fețele acoperite, cu măști și care aveau asupra lor obiecte contondente (bâtă, cuțite și un pistol tip revolver), au pătruns în local și, sub amenințare, dar fără a agresa fizic persoanele aflate în locul menționat,  au sustras 1500 de lei, trei telefoane mobile și trei doze de energizant”, a declarat comisar șef de poliție Stirb Miron Aurel, adjunctul șefului IPJ Arad.

„Suma sustrasă provenea din încasări, iar telefoanele mobile aparțineau celor două persoane care se aflau în local (o angajată a localului și o femeie din localitate). Activităţile specifice întreprinse de polițiști și desfășurate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleul Silvaniei, au condus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptei. Este vorba despre doi tineri şi un minor, cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, toţi din localitatea Derşida, comuna Bobota”, a mai spus comisarul.

Potrivit comisarului şef de poliţie Mureşan Cosmin, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, autorii jafului sunt cercetaţi pentru mai multe capete de acuzare.

„În cadrul acestui dosar au fost efectuate trei percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate mijloace materiale de probă, respectiv un pistol tip revolver, fără muniție, (armă din categoria celor neletale dar care necesită autorizare în vederea deținerii). S-a stabilit că arma a fost introdusă în ţară ilegal de către unul dintre autorii jafului. Acum cei patru sunt cercetaţi pentru infracţiune calificată, contrabandă şi tâlhărie. Astfel, în baza ordonanței de reținere emisă de polițiști, cei trei au fost reținuți ieri după-amiază și depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, iar astăzi vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă”, a precizat comisar şef de poliţie Mureşan Cosmin, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale.

În ceea ce priveşte faptele de tâlhărie, în perioada 1 ianuarie-1 august a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au fost sesizate şapte infracțiuni de tâlhărie, trei în mediul urban și patru în mediul rural. Ca mod de operare, patru dintre acestea au fost prin smulgere de obiecte, iar după modul producerii, trei au fost comise în locuinţe. Însă, un astfel de caz, în care tâlhărie să se realizeze prin ameninţarea cu pistolul de către persoane mascate, este o premieră la nivelul judeţului.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.