ITPF SIGHETU MARMAŢIEI – Ţigări ascunse în pereţii dubli, portiere sau bordul unor autovehicule

0
319

ITPF SIGHETU MARMAŢIEI Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, peste 14.900 pachete de țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 166.100 lei, ascunse în pereţii dubli, portiere sau bordul unor autovehicule.

În data de 13 iulie, în cadrul Planului de Acțiune Contrabanda 2017, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Un echipaj al poliției de frontieră a oprit pentru control, pe raza localității Dorolț, judeţul Satu Mare, un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în România și condus de cetățeanul ucrainean Dmytro B., în vârstă de 49 de ani.

Din primele verificări asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit un loc special amenajat între compartimentul marfă și compartimentul destinat pasagerilor (perete dublu) în care a putut fi observată o cantitate mare de țigări, fapt pentru care șoferul a fost condus, împreună cu microbuzul, la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

contrabanda4

În urma controlului amănunțit, în locul special amenajat au fost descoperite 14.060 pachete cu țigări de diferite mărci, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 165.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Microbuzul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele cetățeanului ucrainean a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile.

contrabanda2

Polițiștii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul PTF Siret, jud. Suceava, au depistat și confiscat, în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în țară, mai multe pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal.

Echipa comună de control a descoperit în hainele unei persoane, în bagajele personale, în portiere, precum și într-un locaș special amenajat în bordul a unui autoturism, 850 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Trei cetățeni români, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 34 și 44 de ani, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 1.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

contrabanda1

Un autoturism marca Opel Vivaro în valoare de 16.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.