IOHANNIS, LA UN PAS DE SUSPENDARE – Dragnea: “Președintele vrea să declanșeze criza politică (…) Ne gândim la suspendare”

0
229
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că respingerea ca premier a lui Sevil Shhaideh este un semnal că preşedintele vrea să declanşeze criza politică şi că sunt voci care iau în considerare suspendarea şefului statului.

“Urmează să vedem dacă este oportun pentru ţară”, a declarat Liviu Dragnea legat de o posibilă suspendare, relatează Mediafax.

„Am încercat să găsim resorturile care stau în baza acestei decizii. Preşedintele a sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh în cursul zilei de joi. După alegeri, am sperat că şi domnul Iohannis şi instituţiile cu care se consultă au înţeles că românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. M-am înşelat. Aceşti oameni nu înţeleg”, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului, alături de liderii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. El l-a acuzat pe şeful statului că nu vrea ”sub nicio formă” să respecte votul din 11 decembrie.

De asemenea, acesta a precizat ca are în vedere chiar suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis dacă va fi oportun pentru ţară, aşa cum spun unele voci: „Nu voi avea nicio ezitare”, a declarat Dragnea. Călin Popescu Tăriceanu a sprijinit la rândul său afirmaţiile liderului PSD: „Se doreşte declanşarea unei crize politice majore. Va trebui sa stăm sa cumpănim bine ce decizie se va lua. Noi nu dorim să băgăm Romania într-o criză politică.”

”Am vorbit cu domnul Tăriceanu, cu domnul Daniel Constantin, cu colegi din partid, şi mâine, până mâine seară o să trebuiască să luăm o decizie. Parafrazând pe cel care a vorbit la 12.00 (Klaus Iohannis, n.r.) vreau să cumpănesc foarte bine, nu între un interes personal sau de grup, ci între ceea ce e bine şi rău pentru România”, a spus Dragnea.

Articolul integral, AICI.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.