INVESTIȚII – Trei baze sportive din municipiul Baia Mare intră în reabilitare în primăvara lui 2016

0
3220

Mai multe baze sportive din municipiul Baia Mare vor fi reabilitate, lucrările fiind programate să fie demarate în primăvara anului viitor. Este vorba despre ștrandul municipal, Stadionul Municipal „Viorel Mateianu” și terenul de atletism. Aceste trei obiective sportive importante se află deja în diferite etape ale proiectelor care stau la baza reabilitării acestora.


Potrivit primarului Cătălin Cherecheș, proiectul care prevede modernizarea Ștrandului Municipal se află la etapa de procedură de selecție a ofertelor de proiectare. Cel mai probabil, lucrările la acest obiectiv vor fi demarate în luna martie a anului viitor.
„Nu va fi doar un simplu ștrand în aer liber, ci va fi un ștrand care va avea și o componentă în aer liber, dar și o componentă care va însemna funcționare în perioada de toamnă-iarnă. Mai mult decât atât vom avea o zonă în care vom amenaja și partea de tratament chiar cu caracter balnear respectiv partea de sport, fitness și zonă de mișcare aerobă”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

În cadrul proiectului vor fi cuprinse și realizarea a aproximativ 600 de locuri de parcare iar Administrația Publică Locală a gândit modernizarea Ștrandului Municipal ca un proiect unic din regiunea de Nord-Vest a țării.Tot în stadiul de selecție al ofertelor pentru proiectare este și terenul de atletism de lângă Stadionul de Rugby.

pista-de-atletism-de-la-teren-atletism

„Vrem ca toată această zonă teren de rugby, teren de atletism și terenul liber să fie considerate și integrate într-un proiect care să însemne un parc sportiv. Vor mai exista acolo și zone pentru skatepark, zone de agrement, zone unde o să montăm și aparate de fitness în aer liber. Nu vor fi doar cele două terenuri modernizate ci vor fi și astfel de facilități pentru toși băimărenii care doresc să vină în această zonă”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Cel de-al treilea obiectiv sportiv care va intra în reabilitare în primăvara anului viitor este Stadionul Municipal „Viorel Mateianu”. Administrația Publică Locală a municipiului Baia Mare a depus deja la Compania Națională de Investiții solicitarea cu privire la alocarea fondurilor, 5 milioane de euro, pentru reabilitarea stadionului.

„În următoarele săptămâni se a finaliza și documentația și cei de la Compania Națională de Investiții vor prelua stadionul. Probabil din primăvară, după ce se va finaliza campionatul, vor intra la demolarea tribunei care este nefuncțională și la reabilitări și construcții, astfel încât să putem la începutul campionatului viitor să mergem în paralel, și construcție pe deoparte, dar și funcționarea stadionului pe de altă parte”, a declarat Cătălin Cherecheș.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.