INVESTIȚII LA BORȘA – Lifturi noi pentru Spitalul de Recuperare Borşa

0
322

Pacienţii care ajung la Spitalul de Recuperare Borşa au un nou motiv de bucurie. La unitatea medicală au sosit trei lifturi noi care le vor înlocui pe cele vechi de peste 37 de ani. 

„Investiţia este de 1.200.000 de lei şi este asigurată de Ministerul Sănătăţii. Cele trei lifturi sunt binevenite şi le vor înlocui pe cele vechi care erau un adevărat pericol”, a declarat Sorin Pop, inginer specialist în cadrul Spitalului de Recuperare Borşa.

INVESTIȚII LA BORȘA lift spital recuperare

La Borșa a sosit recent, în premieră, și un computer tomograf

Este a treia parte dintr-o investiţie masivă venită în acest an pentru unitatea medicală, de la Ministerul Sănătăţii. În luna august a sosit primul echipament medical din pachetul finanţat de Ministerul Sănătăţii, trusa de endoscopie cu videogastroscop, videocolonoscop și videoprocesor. La jumătatea lunii octombrie a ajuns un Computer Tomograf, aparat care este o premieră pentru unitatea medicală.

Investiţiile de care a beneficiat Spitalul de Recuperare Borşa în anul care tocmai se încheie sunt de aproximativ 2.000.000 de lei, bani care au fost investiţi în aparatură şi în renovări de extremă urgenţă. Unitatea medicală este una cu un regim special, fiind direct subordonată Ministerului Sănătăţii, numai că banii pentru investiţii nu au venit de-a lungul anilor decât sporadic sau aproape deloc.

„Conducerea unităţii a mai depus note de fundamentare la Minister pentru achiziţia de instrumentar nou şi aparatură performantă. Avem pregătite şi documentaţiile pnetru alte proiecte déjà pregătite şi le vom depune la începutul anului viitor pentru finanţare”, a declarat Ana Pop, managerul Spitalului de Recuperare Borşa.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.