INVESTIȚIE – Centru pentru persoane cu nevoi speciale la Hoteni

0
303

În localitatea Hoteni, comuna Ocna Șugatag din județul Maramureș au fost lansate marţi, 10 noiembrie, două dintre proiectele de economie socială „Responsabilitate socială de la Nord la Sud” finanțate prin „Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 investește în oameni”.

Loading...

La eveniment au participat oficialități județene şi locale. Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat slujba de binecuvântare a centrului care urmează să găzduiască persoane cu nevoi speciale. Au luat cuvântul, cu această ocazie, mai mulți reprezentanți din cadrul organizațiilor implicate în proiect, care au subliniat importanța deosebită a acestor centre.
PS Iustin Sigheteanul a oferit noului centru câteva obiecte de cult precum icoane și cărți bisericești.
Evenimentul de lansare a Structurii de Economie Socială – Asociația pentru dezvoltare Hoteni, vizează promovarea echității prin îmbunătățirea condițiilor de viață și oferirea de noi oportunități persoanelor din grupuri vulnerabile prin valorizarea comunității locale și a creațiilor tradiționale.

Proiectele „Tradiție și creație Hoteni” și „Asociația pentru dezvoltare Hoteni”, au fost implementate de către Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română Hoteni și alte asociații și organizații de profil printre care și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș. Aceste proiecte vin în prelungirea Centrului de Tip Familial pentru Copii și Tineri Hoteni, care a fost înființat în anul 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here