INVESTESC ȘI LA VECINI – Compania elvețiană care controlează UACE Maramureș deschide o fabrică la Medieșu Aurit

2
651
Sursă foto: www.portalsm.ro

INVESTESC ȘI LA VECINI  O cunoscută companie elvețiană va ridica de la zero o nouă fabrică și va crea sute de locuri de muncă. Gigantul a investit, până acum, 10 milioane de euro în construcția sa, iar investiția totală va însuma circa 44 de milioane de euro.

Loading...

Potrivit zf.ro, este vorba despre compania elveţiană Alu Menziken, parte a grupului industrial Montana Tech Components AG, un gigant care se ocupă cu extrudarea si turnarea aluminiului. Mai precis, compania realizează produse destinate atat industriei aeronautice, dar și companiilor din domeniul automotive, precum Audi, BMW, Bentley și Daimler.

Fabrica va fi construită în Medieșu Aurit, judeţul Satu-Mare, și va avea o capacitate de 700 de angajați. Pentru aceasta investitie, compania elvetiana, parte a grupului in­dus­trial elvetiano-austriac Montana Tech Components, a primit un ajutor de stat de 20 de milioane de euro.

Grupul Montana Tech controleaza si producatorul de piese din aluminiu UACE Maramures, care exporta structuri metalice catre Airbus, Alenia si Boeing.

 

Sursă info: ZF.ro

 

Citește și: http://actualmm.ro/datorita-calitatii-actului-medical-si-conditiilor-optime-spitalul-de-boli-infectioase-si-psihiatrie-baia-mare-la-mare-cautare-printre-maramureseni/

Te-ar putea interesa și: http://actualmm.ro/vezi-statistica-374-de-locuri-de-munca-vacante-maramures-la-nivel-national-numarul-se-apropie-de-30-000/

2 COMENTARII

  1. Destepti satmarenii,doua parcuri industriale si cel putin doi investitori care au primit ajutor guvernamental: unul 10 milioane de euro si altul 20 de milioane de euro.Noi nu am fost in stare sa-i pastram cu investitia in judet ( din cate stiu voiau initial la Somcuta si desteptii de acolo s-au lacomit sa-i praduiasca la concesiune),dar nici nu avem o administratie judeteana capabila sa dezvolte acest judet.

  2. Felicitari pentru satmareni !
    Ne-au invidiat de prea mult timp si se pare ca si-au invatat lectia.Acum s-au pus pe treaba.(cei care conduc acest judet ).Noi de la Anghel incoace cam hibernam cu investitiile !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.