ÎNVĂȚAȚI CU BĂTAIA – CSM Știința Baia Mare a fost învinsă a patra oară de Steaua în acest sezon!

1
341

ÎNVĂȚAȚI CU BĂTAIA CSA Steaua București continuă seria victoriilor în Cupa Regelui, după ce sâmbătă, a învins cu 16-8 (13-5) pe Știința Baia Mare. Echipa din Ghencea este singura până acum în această competiție care nu a cunoscut înfrângerea, bifând patru victorii din tot atâtea partide disputate. Baia Mare nu a reușit să ofere surpriza etapei, deși a evoluat 20 de minute în superioritate numerică.

Disputat pe o ploaie măruntă, meciul de pe Stadionul Ghencea a fost lipsit de spectaculozitate și presărat din cauza condițiilor meteo cu multe greșeli tehnice de ambele părți.

Veniți după o victorie în fața campioanei Timișoara Saracens, băimărenii au început în forță partida atacând în valuri succesive. Steliștii s-au apărat însă bine, mai mult, în minutul 11, profitând de prima greșeala a adversarilor în propria jumătate, au pus primele puncte pe tabela prin Florin Vlaicu care a transformat fără emoții o penalitate.

Șase minute mai târziu, același Florin Vlaicu a concretizat în puncte o nouă greșeală a zimbrilor, ducând scorul la 6-0. În minutul 21, Luke Samoa a ratat șansa de a reduce ecartul, nereușind să transforme o penalitate. Cei care au marcat însă au fost elevii lui Cristi Petre. În urma unei acțiuni colective, talonerul Sakalia Sosefo a culcat balonul în terenul maramureșean de țintă, Vlaicu transformând pentru 13-0.

Cu 8 minute înainte de finalul primei părți, Alexandru Bucur a pus primele punctele pe tabela pentru Baia Mare, centrul reușind să marcheze un eseu, netransformat însă de Luke Samoa. Scorul a rămas nemodificat până la pauză, însă Steaua s-a văzut nevoită să evolueze în debutul părții secunde în inferioritate numerică după ce Nicolae Nere a primit cartonașul galben.

1475935776_002

Profitând de avantajul omului în plus, elevii lui Eugen Apjok au atacat hotărât însă nu au reușit să găsească drumul spre eseu. Mai mult, în minutul 48, cei care au șansa să puncteze sunt tot militarii, însă Florin Vlaicu ratează o transformare de la aproximativ 50 de metri. Nici Luke Samoa nu reușește să treacă balonul printre buturi, în minutul 63, astfel că scorul rămâne în continuare 13-5.

În minutul 72, Baia Mare are a doua superioritate numerică pe teren, după ce Sakalia Sosefo a văzut cartonașul galben. Zimbrii atacă însă nu au obținut decât o penalitate transformată de Taniela Maravunawasawasa, 13-8. Cu câteva secunde înainte de fluierul final, Florin Vlaicu a stabilit rezultatul final după ce a transformat o penalitate de la limita terenului de 22, 16-8. De altfel, Vlaicu, care a marcat 11 din cele 16 puncte ale echipei sale, a fost desemnat si jucătorul meciului.

În plus, aceasta este și a patra victorie consecutivă în acest sezon competițional (Cupa României, SuperLiga, Cupa Regelui) a militarilor în fața zimbrilor.

Competiția va intra într-o pauză de două săptămâni, urmând a se relua pe 29 octombrie, cu etapa a V-a. Atunci, Știința Baia Mare primește vizita Politehnicii Iași, iar Steaua va merge în Banat pentru derby- ul de foc cu deținătoarea trofeului, Timișoara Saracens.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. De ce nu Samoa a fost ales jucatorul meciului? A ratat o droaie de puncte. Daca fructifica transformarile si loviturile de pedeapsa, castigat meciul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.